22
Mayıs
2024
Çarşamba
AYVACIK - ÇANAKKALE

Yılan vatandaşları korkuttu

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı küçükkuyu Beldesi'nde havaların ısınması ile sokak aralarına inen yılan vatandaşları korkuttu. 

Beldede öğle saatlerinde bir vatandaşın işyerine hava boşluğundan giren yılan önce bir sopa yardımı ile sıkıştırıldı, ardından başı ezilerek öldürüldü. Yakındaki ılıca bölgesine su içmeye geldiği tahmin edilen bir metre boyundaki bozyörük cinsi yılanın yolunu şaşırıp belde içine girdiği sanılıyor. Yetkililer havaların ısınması ile bu tür yılanların görülebileceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 11:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Okan Çetin IP: 88.241.116.xxx Tarih : 19.06.2007 19:04:42
Coluver jugularis türü bu yılan bütün dünyada zıraatte farelerin üremesini kontrol altında almak için kullanılan ve koruma altına alınan zehirsiz ve fazydalı bir hayvandır. Çok matah bir iş yapılmış gibi sıkıştırılıp başı ezilerek öldürülmüştür ifadenizi onaylamıyorum. Bu tür yılanlar sayesinde etrafta fareleri göremiyoruz ve her gün 10-15 mail alıyorum bu maillerde köyleri ve tarlaları fareler tarafından işgal edilen insanların "Aman bize ne olur yılan tedarik edin yalvarışlarıyla karşılaşıyorum" İnsanların bulmak için yalvarıp yakardığı bir hayvanı bir de çok iyi bişey yapmış gibi "Başı ezilerek öldürüldü" diye sitenizde vermeniz çok yanlış bunun yerine sizden sitenizde. Yılanların korkulacak hayvanlar olmadığını anlatarak halkı bilinçlendirmenizi beklerdim. Türkiye'de yaşayan yılanlarla ilgili bilgilere http://reptile.fisek.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Umarım bu çirkin resmi ve ifadeleri sitenizden çıkartır vatandaşı bilinçlendirici ifadelere yer verirsiniz. Saygılar Okan