22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYRAMİÇ - ÇANAKKALE
Belediye Sayfaları

Çevrecilerden bilgilendirme toplantısı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde çevrecilerin kurduğu Bayramiç ve Çevre Köyleri Hareketi, (BAÇEV) Evciler köyünde düzenlediği sinevizyon gösterimi ile vatandaşları bölgede yapılan maden arama çalışmalarının çevreye etkileri konusunda bilgilendirdi. 

Sinevizyon gösterimi öncesi açıklama yapan Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, bölgede çıkarılması düşünülen siyanürle maden çıkarma çalışmalarının yöre halkı için ekonomik ve sağlık açısından büyük tehlike oluşturduğunu belirterek, “Halkımızın geçim kaynağı meyvecilik, tarım, hayvancılık ve sebzecilik. Bu bölgede siyanürle maden aranacak sözcüğü bile ilçeye ekonomik açıdan büyük zarar verir. Birileri zenginleşecek diye yöre halkının zehirlenmesine ve fakirleştirilmesine müsaade edemeyiz. Siyanürle maden çıkarılmasının halk sağlığına ve çevreye verdiği zararı kimse görmezden gelemez. Kazdağları’nın yer üstü zenginliği, toprak altındaki altından daha değerli. Yöre halkımız rahatsız ve tedirgin. Evcilerin elması, şeftalisi ve Ezine peyniri dünyada ve ülkemizde bir marka oldu. Bunu yok etmek isteyenlere müsaade edemeyiz” dedi. 

Köy Muhtarı Feti Çakıroğlu ise “ Eğer sabrımız sınanıyorsa,sabrımızın taştığı bilinmelidir. Medyada çıkan Kazdağları’nda siyanürle altın çıkarılacak sözcüğü dahi satışlarımıza sekte vurdu. Bölgemizde böyle bir çalışmaya müsaade etmeyeceğimiz herkesçe bilinmeli. Yöre halkının tek geçim kaynağı meyvecilik. Böyle bir çalışmayı başlatarak halkımızın sağlığı ve ekonomisini yok etmeye kimsenin hakkı yok. Ne pahasına olursa olsun bu çalışmaların başlatılmasına müsaade edemeyiz” diyerek halkın tepkisini dile getirdi. 

Yapılan sinevizyon gösterimine köy halkı büyük ilgi gösterdi. Sinevizyon gösterimine Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin, Tunçer Evciler Köy Muhtarı Feti Çakıroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 10:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?