18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYRAMİÇ - ÇANAKKALE
Belediye Sayfaları

Fıstık çamı fidanı dağıtıldı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü Orman Haftası kapsamında vatandaşlara ücretsiz fıstık çamı fidanı dağıttı.

Belediye önünde gerçekleşen etkinliğe Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan, Orman İşletme Müdürü Mehmet Kozdere ve orman işletmesinde görevli şefler katıldı.

Orman Haftası nedeniyle açıklama yapan Bayramiç Orman İşletme Müdürü Mehmet Kozdere halka ormanların önemini anlatmak ve fidan dikimini özendirmek için etkinlik düzenlediklerini belirterek," Bayramiç halkı ormanların önemini çok iyi bilmektedir. Onlar Kazdağları'nın eteklerinde yaşamakta ve ormanla iç içe yaşamaktadır. Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Ormanlar insan yaşamında çok önemli yer tutmaktadır. Ormanların korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun, hem de dünyamızın önemli bir sorunudur. Bu nedenle orman sevgisinin aşılamak, herkesin bir ağaç dikerek ormanların çoğalmasını sağlamak amacıyla herkese fidan dağıtıyoruz. Ormanların yararlarını saymakla bitiremeyiz ve bu yöre halkı bunu çok iyi bildiğini görüyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2012 Çarşamba 23:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?