16
Mayıs
2024
Perşembe
BAYRAMİÇ - ÇANAKKALE
Belediye Sayfaları

Milletvekili sokakta kaldı

BAZI köyleri ziyaret için Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne gelen CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, geceyi geçireceği öğretmenevine geç saatte dönünce sokakta kaldı. 

Halkın sorunlarını dinlemek için köyleri dolaşmak isteyen CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, konaklamak için de Bayramiç Öğretmenevi'nden kendisine ve şoförüne birer oda ayırttı. Dün gündüz ayrılan odasına yerleşerek eşyalarını bırakan Milletvekili Küçük, köyleri dolaşmaya gitti. Bayramiç'in Karıncalı, Yiğitler ve Kuşçayır Köyleri'ne giden Küçük, 24.00'te ilçeye döndü. Küçük'ün yolu Menderes Mahallesi sakinleri tarafından kesildi. Buradaki vatandaşların sorunlarını da dinleyen Küçük, 00.55'de öğretmenevine geldi. Uzun süre kapıyı çalan Küçük cevap alamadı. Israrlı şekilde kapıyı çalmayı sürdüren Küçük, açan olmayınca saat 02.00'de Çanakkale'ye dönmek zorunda kaldı. 

Geceyi Çanakkale'de geçiren ve bugün yeniden Bayramiç'e giden Milletvekili Küçük, dün gece yaşadıkları nedeniyle Kaymakam Ahmet Okur'a gidip, olayı anlattı. Kapının kasıtlı olarak açılmadığını belirten Küçük, öğretmenevi yetkilileri hakkında şikayetçi olduğunu iletti. Çanakkale Valisi Orhan Kırlı'yı da telefonla arayan Milletvekili Küçük, kendisinin bilinçli olarak öğretmenevi yönetimi tarafından mağdur edildiğini savundu. 

Bayramiç Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Selçuk Tekin, “Ben saat 23.00'e kadar öğretmenevindeydim. Sonra sağlık problemim nedeniyle eve gittim. İçeride kalan görevli personel saat 00.30'da öğretmenevini kapatıp evlerine gitmiş'' dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz'ın talimatıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır olay hakkında soruşturma başlattı. Çakır, “Milletvekiline bir numaralı odanın anahtarı teslim edilmiş. Personelin beklemesi gerekirdi. Olayı soruşturuyoruz'' diye konuştu.
Gece öğretmenevinde başka misafirlerin de bulunduğu öğrenildi.
milliyet
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 18:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FIRUZE UYSAL IP: 85.105.145.xxx Tarih : 7.04.2007 16:46:18
bayramıc halkının ve öğretmen evı calısaanlarının mılletvekiline kasıtlı bı davranıssergıledıgını sanmıyorum