19
Mayıs
2024
Pazar
BİGA - ÇANAKKALE

Bakan Yıldırım açılışlara katıldı

BAKAN YILDIRIM AÇILIŞLARA KATILDI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çanakkale'nin Biga ilçesinde bir dizi açılışa katıldı.

Çanakkale il merkeziyle Gökçeada ve Lapseki ilçelerine yaptığı ziyaretlerin ardından Biga ilçesine gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, belediye tarafından yaptırılan 368 konut, ticaret merkezi, camii, ilköğretim okulu, 177 konut, Biga Belediyesi Sosyal Tesisleri, ada sosyal tesisleri, Alişdede bilgi kültür sanat evi, düğün salonu, sosyal tesis, toplu konut, ada bilgi ve kültür evi, kent müzesi, suni kaplama çim sahalar ve kız meslek lisesi bünyesinde yapılan anaokulu binasını hizmete soktu.

Açılış töreninin ardından Biga Belediyesi tarafından verilen toplu iftar programına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, önceki hükümetten 14 kilometre olarak devraldıkları duble yol çalışmalarının şimdi 106 kilometre olarak devam ettiğini belirterek, "Biz buna 77 kilometre daha ilave ettik. Bazı aksaklılar nedeniyle yol çalışmaları özellikle bu yıl durdu. Bizler sorunlu olduğumuz müteahhitler ile sözleşmelerimizi iptal ettik. Yeni baştan yaparak önümüzdeki yıl inşallah Çanakkale'den Bandırma'ya

kadar olan kısım hizmete açılacak. Yıllardan beri Türkiye'nin gündeminde olan boğaz köprüsü, tarihi yarımadadan geçeceği için onu biraz daha yaklaştırarak Lapseki'ye kaydırdık. Böylece Çanakkale Boğaz Köprüsü sayesinde Lapseki, Çan, Yenice üzerinden İzmir'e gidilebilecek. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ise, ilçede gerçekleştirdikleri projelerden bahsederek, programlara katılımından dolayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ve misafirlere teşekkür etti.

İftar yemeğinin ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Biga'dan ayrıldı.

BAKAN YILDIRIM AÇILIŞLARA KATILDI
BAKAN YILDIRIM AÇILIŞLARA KATILDI
BAKAN YILDIRIM AÇILIŞLARA KATILDI
BAKAN YILDIRIM AÇILIŞLARA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 23:36:01
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 00:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?