22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİGA - ÇANAKKALE

Doğ-Taş halka açılacak

Doğ-Taş yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, firma olarak en kısa sürede halka açılmayı planladıklarını söyledi. 

TGRT Haber Televizyonu'nun "İş Dünyamız" programına konuk olan Doğ-Taş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, şirketlerinin krizlerden etkilenmeme formülü ile krizde bile nasıl büyüme kaydettikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Genel yönetmenliğini Dr. Resul İzmirli'nin, program danışmanlığını Prof. Dr. İsmail Kaya ve sunuculuğunu da M. Emin Öztürk'ün yaptığı "İş Dünyamız" programına konuk olan Doğ-Taş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, aile şirketi olarak 20 yılda büyük atılımlar kaydettiklerini belirterek, bunun en önemli sebebinin 6 kardeşin uyum içinde, birlik ve beraberlik içinde çalışması olduğunu söyledi. 

Davut Doğan, Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde kurulu bulunan fabrikalarının Turgut Özal döneminde aldıkları kredi ile büyümeye başladığını belirterek, "Özal'ın bu konuda yaptığı destekler bize büyük fayda sağladı. O dönemde verilen kredilerle fabrikamızın kapasitesini yükselterek önemli atılımlar yaptık. İlk ihracatımızı da Arnavutluk'a yaptık. O kadar büyüdük ki yerimiz bize yetmemeye başladı. Sonunda yan tarafımızda bulunan kapı kereste fabrikası vardı. Onu da alarak yolumuza devam ettik. Doğ-Taş olarak önemli bir marka olmamızda ve 20 yılda büyüyerek bu hale gelmemizde en önemli etken 6 kardeşin birlik ve beraberlik içinde hiç kavga etmeden çalışması. Biz 6 kardeş oyarak hepimiz aynı ücreti alırız. Kimsenin de kasası yoktur. Elde edilen gelir direk fabrika hesabına gelir ve oradan hepimiz yüzde 1 pay alırız. Kasaya kesinlikle elimizi sokmayız. Bütün işlemler bizim dışımızda fabrikamızda bulunan muhasebe departmanı tarafından yapılır" dedi. 

Davut Doğan, yıllık cirolarının 100 ile 110 milyon dolar olduğunu da belirterek, "En kısa sürede halka açılmaktan yanayız. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Halka açılmamızın ardından elde edilecek olan gelir ile de yeni birtakım yatırımlar yapmaktan yanayız. Bu parayla ilk etapta "Evim" markası ile şu an Gebze ve Alibeyköy'de bulunan evlenecek kişilerin bütün ihtiyaçlarının bulunduğu yerlerin sayısını arttıracağız. Ayrıca yurtdışında da mağazalar açmayı düşünüyoruz. Bunun dışında sağlık konusunda bir çalışmamız var. Biga'da bir hastane kuruyoruz. Buraya da ağırlık vereceğiz" dedi. 

Davut Doğan, fabrika olarak şu an bin 200 çalışanlarının olduğunu ifade ederek, "Bayilerimiz ve diğer çalışanlarımızla birlikte buradan ekmek yiyen kişi adedi 10 bine ulaştı. Her geçen gün emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Firma olarak Çanakkale'nin adını Türkiye'ye ve dünyaya en iyi şekilde duyurmaya devam edeceğiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2007 Çarşamba 12:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazım arat IP: 81.215.78.xxx Tarih : 29.10.2007 01:10:47

TEK KELİME İLE GURUR DUYUYORUM. KİMİSİ OKUL ARKADAŞIM TIRNAKLARI İLE BUGÜNLERE GELDİLER VE MEMLEKETİMİZİN KALKINMASI İÇİN ELİNDEN GELEN MÜCADELEYİ VERİYORLAR. KEŞKE 10 TANE DAHA BÖYLE FİRMA OLSA BİGADA