18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİGA - ÇANAKKALE

Küçük Önder'in yaşam mücadelesi

Biga'ya bağlı Ağaköy’de yaşayan 6 yaşındaki Önder Yavuzcan, ender rastlanan trombosit fonksiyon bozukluğu hastalığı sebebiyle hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Doğuştan oğlunun hasta olduğunu belirten anne Aynur Yavuzcan, ilk bebeğinin de 9 aylıkken aynı hastalıktan karnında öldüğünü belirterek, "Doktorlar bu hastalığın nadir görüldüğünü söylediler. 1 yaşından bu yana oğlumun tedavisi Bursa Uludağ Üniversitesi’nde sürüyor. Tedavisinin olmadığı söyleniyor. Eşim köyde kahvecilik yaparak geçimimizi sağlıyor. Aldığımız para belli. Bu parayla oğlumuzun tedavisini yapamıyoruz. Büyüklerimizden oğlumun tedavisi konusunda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

Bu arada baba Ömer Yavuzcan ise, Ağaköy İlköğretim okulunun anasınıfına giden oğluyla yakından ilgilenen öğretmen Sinem Kayıkçı’ya teşekkür ederek, "Öğretmenimizin yardımlarıyla az da olsa oğlumun tedavisini yaptırmaya çalışıyoruz. En büyük isteğimiz bizlere devlet büyüklerimizin el uzatması. Oğlumu kaybetmek istemiyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada Çanakkaleli gençler, amfi tiyatroda bir konser düzenleyerek, buradan elde ettikleri geliri minik Önder’in ailesine verdi. Bu örnek davranış karşısında oldukça duygulanan baba Ömer Yavuzcan, gençlere teşekkür etti.

Gençler adına bir açıklama yapan Murat Elalmış, minik Önder’in yaşaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirterek, "Bizler sadece kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu aileye herkesin yardım etmesi lazım. Yardımda bulunmak isteyenler 0 536 612 26 98 numaralı telefondan bize ulaşabilirler" açıklamasında bulundu.

Amfi tiyatroda gerçekleştirilen konserde, yerel müzik gruplarından Grup Ezgi, Pick-Up, Pop Corn, Sarpeden ve Şehrin Azizleri sahne aldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 14:07:40
Güncelleme :11 Temmuz 2006 Salı 12:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?