20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİGA - ÇANAKKALE

Kursu tamamladılar belgelerini aldılar

KALORİFER ATEŞÇİLİĞİ KURSUNU TAMAMLADILAR, BELGELERİNİ ALDILAR

Çanakkale’nin Biga ilçesinde ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulu ile Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Katı - Sıvı ve Doğalgaz Kalorifer Ateşçiliği" kursu tamamlandı.

Biga Meslek Yüksekokulu Makine Programı Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim, iki ayrı periyotta verilen kursta 20 kursiyerin 16’sının katı- sıvı yakıt, 13’ünün ise doğalgaz kalorifer ateşçiliği sertifikasını alma hakkını kazandığını belirterek, “Kömürlü, fuel-oilli ve doğalgazlı kalorifer kazan ateşçiliği derslerinden oluşan kursumuzun her biri 32 saat olarak toplam 96 saat olarak yapıldı. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Modülüne göre; katı ve sıvı yakıt kalorifer ateşçisi belgesini alanlar, doğalgaz ateşçiliği kursuna katılabiliyorlar. Merkezi sistem ısınmada kullanılan kalorifer kazanlarını yakmak ve işletmek büyük sorumluluk gerektiriyor. Kazanın doğru yakılması çevre kirliliğini önleyeceği gibi yakıt tasarrufu da sağlayacak. Kazanların işletilmesinde yapılabilecek en küçük hatalar telafisi mümkün olmayacak zararlar doğurabilir. Bu nedenle ilçemizdeki tüm kalorifer kazanlarını işleten ateşçi görevlileri; kazanı, elemanlarını, tesisatı çok iyi tanımalı ve bilmeli. Amacımız, kalorifer kazanlarının yönetmeliklere, standartlara, sağlık ve güvenlik kriterlerine uygun olarak daha ekonomik ve daha çevreci olarak yakılıp işletilmesini sağlamak. Hedefimiz, Biga’mızın temel sorunlarından biri olan hava kirliliğinin azaltılmasına katkıda bulunmak” dedi.

Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim, kursa Milli Eğitim Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı gibi kamu kurumlarının görevlileri ile özel sektör kuruluşlarından çalışanların katıldığını; derslerin, verilen teorik bilgilerin yanı sıra 10 farklı kazan dairesinde pratik uygulamalarla desteklendiğini belirterek, talep gelmesi durumunda bu konudaki eğitim çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

KALORİFER ATEŞÇİLİĞİ KURSUNU TAMAMLADILAR, BELGELERİNİ ALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 15:46:04
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 16:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?