19
Mayıs
2024
Pazar
BİGA - ÇANAKKALE

Üniversitelilerden örnek çalışma

BİGA'DA İLKÖĞRETİM OKULLARINDA KÜTÜPHANE OLUŞTURMA PROJESİ BAŞLADI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay KOÇ'un danışmalığında İşletme 2. Sınıf öğrencilerinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Biga'daki ilköğretim okullarına kütüphane oluşturulması amacıyla başlatılan “Kütüphane Kurucuları” ilk meyvesini verdi.

Aylar süren çalışmalar sonunda ilk olarak Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu’nda bir kütüphane oluşturan öğrencilerin bu örnek çalışması Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Kazım Kirtiş ve diğer konukların katılımı ile törenle hizmete girdi.

Kütüphanenin açılışında bir konuşma yapan Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, önemli bir projeye imza atan öğrencileri kutlayarak halk kütüphanesine de desteklerini beklediğini ifade etti. Prof. Dr. Ali Akdemir ise yaptığı konuşmada Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, “Her yıl düzenli olarak STK kongresi ile STK'lara vermiş olduğumuz önem bilinmekte. Bu proje kapsamında küçük bir STK oluşturarak ekip çalışması ile Sosyal Sorumluluk Projesi oluşturan öğrencilerimizi kutluyorum. Projelerinin süreklilik arz etmesini ve diğer ilköğretimlere de destek verilmesinin yanı sıra bütün öğrencilere örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

BİGA'DA İLKÖĞRETİM OKULLARINDA KÜTÜPHANE OLUŞTURMA PROJESİ BAŞLADI
BİGA'DA İLKÖĞRETİM OKULLARINDA KÜTÜPHANE OLUŞTURMA PROJESİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 09:47:05
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 13:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?