17
Mayıs
2024
Cuma
BOZCAADA - ÇANAKKALE

1 milyon litre şarap üretildi

Talay Şarapçılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Talay, Bozcaada’nın kaliteli şarap üretimi bakımından Türkiye’de önemli bir yerinin bulunduğunu belirterek, "Yaklaşık 18 bin dönümlük arazi üzerinde bulunan bağlarda karasakız, vaslaki ve karalahna türlerinde şaraplık üzüm yetiştiriliyor.

5 yıldan buyana da adada yeni çeşit üzümlerin yetiştirilmesine devam ediliyor" dedi.

Cabarnet, sanvignen ve merlok cinsi üzümlerden şaraplık üzüm elde edildiğini belirten Talay, "Geçtiğimiz yıl içerisinde adada 3 milyon litre şarap üretimi yapılmasına rağmen, bu yıl bu oran 1 milyon litreye kadar indi.

Bunun en önemli sebebi de geçtiğimiz yıl yapılan üretim sebebiyle stokların fazla olması. Bu sebeple üreticinin elinde bulunan ürünlerin büyük bir kısmını satın alamadık.

Bunun üzerine üretici adada Tekel’in özelleştirilmesiyle birlikte ürününü dışarıya satmak zorunda kaldı. Gelecek yıl üretimin biraz daha artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 12:24:43
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 13:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Eray Kahraman IP: 81.215.226.xxx Tarih : 6.04.2005 12:47:05
önce talay şarapları uretıcılerını candan kutlarım 2002yılında yolum bozcadaya duştu ve oraları gormek nasıp oldu adaya eylul ayında gelmış ıdım ferıbot seferlerının kısıtlı olduğu bır zamana ratladım buda benım talıhsızlığım.Adadan erken ayrılmak zorunda kaldım dostlarıma ve kendıme nefıs bır ıcımı olan TALAY şaraplarınızdn aldım ve cok memnun kaldım kalıtenıze tşk.yolum oralara duşer ıse uzun bır vakıt ayıracağım kendıme ve tekrar şaraplarınızan almak uzere dıyor sızlerı TALAY şarapcılık olarak kutluyorum.