18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZCAADA - ÇANAKKALE

'Adanın en güzel zamanı'

Sevgiliniz olsa da olmasa da mutlu olmak için;
Adanın en güzel zamanı yavaş yavaş yaklaşıyor. Adalılar her sabah yürüyüşler yapmaya başladılar bile.

Adanın en romantik yerlerinden biri olan Rengigül Konukevi (www.rengigul.com, 0286 697 81 71), Bozcaada’nın en güzel sokağında, 1876’dan kalma, güzel restore edilmiş bir Rum evi. Sevgililer için her zaman akılda bulundurulması gereken bir mekán.

Ev sahibesi Özcan Germiyanoğlu, gerçek bir İstanbul hanımefendisi. 30 yıl boyunca, Almanya’da davranış özürlü çocuklarla çalıştıktan sonra, Türkiye’ye dönmüş. Her yanından yaşam sevinci taşan bir yer yaratmış. Porselenler, resimler, bebekler, kitaplar, asırlık bir gelinlik, eski mektuplar, cibinlikli pirinç karyolalar ve çakıl taş döşeli, olağanüstü bir bahçe...

Evin ilk sahibi, çok güzel mandolin çalıp söyleyen, Nisyota adında bir Rum kadınmış. Evdeki aynalı konsol onun. Bazı akşamlar, misafirler pansiyonun mutfağına girip, marifetlerini sergiliyor ve herkesin davetli olduğu, farklı dünya mutfaklarından, samimi yemekler yapılıyor.

Başbaşa olmak isteyen sevgililer belki herkesin biraraya geldiği dillere destan, uzun kahvaltı masasını duyunca burun kıvırabilirler ancak kendilerini ender rastlanan bir hoşluktan da mahrum etmiş olurlar. Rengigül’de kalmayanlar bile, bu 20 kişilik şölen masasında yer alabilmek için bir gün öncesinden rezervasyon yaptırıyorlar.

Masaya rengarenk taze çiçekler, biblo melekler, ev yapımı reçeller, muhteşem peynirler ve omletler konuluyor.

Özcan Hanım’a göre; ‘’daha önce hiç tanışmamış insanlar biraraya geliyorlar, sanki birbirlerini hep aramışlar ve bulmak için burayı seçmişler gibi...’’ Buna göre, sevgilisi olmayanların da burada mutlu olabileceklerini söylemek mümkün.

Özcan Hanım’ın 8- 10 kişilik bir bağ evi de var. Kışın bazen bağ evinde şömine başında sucuk pişirilip sohbet ediliyor, adadaki şarap fabrikaları geziliyor.

Genç bir mimar çiftin adaya kazandırdığı, Bozcaada’nın lüks oteli Kaikias’ta da (0286 697 02 50, www.kaikias.com) adanın keyfi çıkarılır. Kalenin arkasında, deniz kenarında, klimalı ve banyolu odaları var.

Bazıları tonozlu ve çok romantik. Biri Balayı Odası. Tavanlar, fresk benzeri duvar resimleriyle süslü. Misafirlere mahzende bulunan, otelin imalatı yöresel şaraplardan ikram ediliyor. Şarabınızı yanınıza alıp Polente Feneri’nde günbatımını seyretmeyi unutmayın.

Reyan Tuvi - Hürriyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 12:02:01
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 13:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?