23
Mayıs
2024
Perşembe
BOZCAADA - ÇANAKKALE

Başkanların kalkınma isyanı

Gökçeada Belediye Başkanı Halil Rüştü Akgün, "Kalkınmada öncelikli bölgeler arasına alındığımızda çok sevinmiştik. Ancak 4 aydan beri bu yasanın tanıdığı kolaylıklardan Gökçeada ve Bozcaada olarak yararlanamıyoruz. Belediyeler olarak elektrik faturalarından yüzde 50 oranındaki indirimden faydalanamıyoruz. Bu konuyu defalarca ilgili yerlere iletmemize rağmen, adaların bu kapsamın içine alınmadığı şeklinde mazeretlerle karşı karşıya kaldık. Adalar kalkınmada öncelikli bölgeler arasında alınmasına rağmen, bizlere niçin zorluk çıkartılıyor?" dedi.

Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay da, adaların ekonomik yük olarak görülmemesini isteyerek, "Bizler bu yasanın herkese eşit şekilde uygulanmasını istiyoruz. Gökçeada ve Bozcaada olarak kalınmada 1. derecede öncelikli bölge olmamıza rağmen, kanunun tanıdığı avantajlardan yararlanamıyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 12:40:06
Güncelleme :11 Temmuz 2006 Salı 12:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Achmed Grünberg IP: 83.76.54.xxx Tarih : 30.07.2006 01:23:14
Sn. Akkgün, Antalya, Bodrum, Kusadasi vs. kalkindi her yer Beton Hotel oldu ve Almanya, Ingiltere, Fransa, Hollanda gib AB ülkelerinden sozial yardim alarak gecinen Turistlere her sey dahil haftaligi 300$ tatil yapanlarla doldu ve bugün batma noktsindalar. Biz son 4 Yildir Isvicreden Bozcaadaya geliyoruz hem biz hem de misafirlerimiz agliyarak ayriliyoruz. Uzun vadeli yatirim yapmak istiyorsaniz birakin Bozcaadamiz bu günkü gibi kalsin. Cok cok Selam A. Grünberg