17
Mayıs
2024
Cuma
BOZCAADA - ÇANAKKALE

Bozcaada'da bir hayalet gemi

Yaklaşık 3 yıl önce Kuzey Ege’de uluslararası sularda fırtınaya yakalanarak batma tehlikesi geçiren Yunan bandıralı "Alexa Von Mercurius" isimli geminin personeli helikopterle kurtarılmış, gemi de sürüklenerek Batıfeneri Mevkii’nde karaya oturmuştu.

 Uzun süredir burada bulunan ve kimsenin sahip çıkmadığı gemi, bölgeye gelen balıkçılar tarafından talan edilmesinin ardından, devlete kalan gemi geçtiğimiz yıl içinde Maliye tarafından satılmıştı. İzmir’de bulunan bir tersane sahibi tarafından hurda yapılmak üzere satın alınan geminin içinde bulunan kartonların tamamı boşaltılırken, yara alan kısmında ise kaynak çalışmaları yapılmasına rağmen gemi bütün çalışmaların ardından karaya oturduğu yerden çıkarılamadı.

Bunun üzerine gemiyi satın alan firma yetkilileri iç kısmında bulunan demir parçalarını sökerek alırken, geri kalan kısım ise bulunduğu yerde bırakıldı. Bozcaadalılar, bu geminin görüntü kirliliğine sebep olduğunu belirterek, yetkilerden en kısa sürede bu gemiyi buradan kaldırmasını istediler.

iha-bozcaada
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 11:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?