22
Mayıs
2024
Çarşamba
BOZCAADA - ÇANAKKALE

'Maraton Türkiye Şampiyonası'

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun (TBF) 2007 faaliyet programında yer alan 'Maraton Türkiye Şampiyonası' hafta sonunda Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde yapılacak. 

35 kilometrelik parkurda 3 Kasım Cumartesi günü yapılacak yarışta bir turda kazanılan irtifa yaklaşık 550 metreyi bulacak. Şampiyonada Elit Erkekler, Elit Bayanlar, 30-39 Yaş Büyük Erkekler ve Elit B Kategori sporcuları ikişer tur, Genç Erkekler, 40-49 Yaş Büyük Erkekler ve 50 artı Büyük Erkekler kategorilerindeki sporcular ise tek tur yarışacaklar. Elit kategorisinde yarışan sporcular dağ bisikletinde 'Türkiye Maraton Şampiyonu' unvanını alacaklar ve maraton sınıfında UCI'ın ulusal şampiyona kategorisine göre puan alacaklar. 

Maraton yarışları UCI kurallarına göre sadece 19 yaş ve üzeri sporculara açık olduğu için 19 yaş altındaki sporcuların yarıştığı 'Gençler' kategorisi federasyonun bisiklet sporunu desteklemek amaçlı yaptığı bir yarış olduğu için maraton kategorisine girmeyeceği, bu nedenle 'Yıldız Erkekler' ve 'Genç Bayanlar' kategorilerinin yapılmayacağı belirtildi. 

Yarışların 3 Kasım Cumartesi günü saat 13.00'te startın verilmesiyle başlayacağı ve saat 17.00'de yapılacak ödül töreniyle sona ereceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 12:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?