22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAN - ÇANAKKALE

Ahlatlıburun Köyü'ne çocuk parkı

Çanakkale'nin Çan İlçesi'ne bağlı Ahlatlıburun Köyü'ne belediye tarafından yaptırılan çocuk parkı, çiftçi bayramında açıldı. 

Parkın açılış töreninde ilk konuşmayı Ahlatlıburun Köyü Muhtarı Şakir Aydın yaptı. Aydın, parkın yapımını gerçekleştiren Başkan Sarıbaş ile köye arıtma tesisi yapılmasını sağlayan Kaymakam Ümit'e ve köylerine hizmet getirilmesi için katkı sağlayan vatandaşlar ile köy çiftçi bayramına katılanlara teşekkür etti. 

Kaymakam Ahmet Ümit de yaptığı konuşmada, 1960'lardan itibaren Türkiye'de başta köylü vatandaşlar olmak üzere bavulunu toplayan birçok insanın ya yurtdışına, ya da büyük kent merkezlerine akın ettiklerini belirterek, "Neticede kent merkezleri insanlar için çekilmez hale geldi. Köyden göçün sebebi herkes tarafından bilindiği üzere başta istihdam, ekonomi, eğitim ve benzeri en temel insani ihtiyaçların karşılanamamasıdır. Bu ihtiyaç mahallinde karşılanır hale gelirse köyden kente de göç duracaktır. Hatta köylerin cazibesi artacaktır. Nitekim ilçemizde ilçenin kurulduğu zamandan beri köylerden göç olmuş ise de son yıllarda köylülerimiz, köylerinde kalıp kültürlerinden kopmadan köylerinde temel ihtiyaçları olan yol, su, elektrik, telefon, kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerini almaya ve köylerinde yaşamaya başladılar. Öte yandan ilçemiz genelinde köylere yönelik son iki yıldır çok ciddi yatırımlar yapılmaktadır. Bu yıl içerisinde toplam 40 köyü ilgilendiren 24 adet proje hayata geçirilecektir. Bunlar içerisinde toplamda 45 kilometreyi bulan ve birinci ve/veya ikinci kat asfalt sathi kaplama, içme suyu isale hatları ve diğer en temel ihtiyaçlar konusunda çalışmalar başlamıştır. Bugün çocuk parkı açılışını yaptığımız Ahlatlıburun köyümüze de 2006'da arıtma tesisi yaptık. Köyümüzün ayrıca Etili'ye bağlantı yolunun ikinci kat asfaltını da bu sene yapıyoruz. Coğrafi konumu, havası, suyu ve aldığı alt yapı hizmetleri ile Ahlatlıburun köyümüz sosyal yapısıyla da yaşanılası köylerimizden biridir. Köyümüzün ihtiyaçlarının karşılamasında bizimle her zaman temas halinde olan köy muhtarına, hizmetlerde gerekli katkı sağlayan vatandaşlarımıza, yatırımları sunan hükümetimiz ve valimize, köyümüze çocuk parkının kazandırılmasını sağlayan Çan Belediye Başkanına, şahsında belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. 

Çan Kaymakamı Ümit, park açılışının ardından köylü kadınlarla da bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Açılışa Çan Kaymakamı Ahmet Ümit ile Belediye Başkanı Ali Sarıbaş ve daire müdürleri ile köylüler katılırken aynı anda köyde Çiftçi Bayramı da gerçekleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 11:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?