22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAN - ÇANAKKALE

Büyükpaşa Köyü'nde deve güreşleri

Çanakkale'nin Çan İlçesi'ne bağlı Büyükpaşa Köyü'nde bu yıl 2.'si tertiplenen deve güreşlerinde Ege ve Marmara Bölgesi'nden 60 deve kıyasıya güreşti. 

Büyükpaşa Köyü futbol sahasında düzenlenen güreşler yapılan dua ve kurban kesimiyle başladı. Havanın da iyi olmasıyla piknik şeklinde geçen güreşlere Ege ve Marmara Bölgesi'nden 60 pehlivan deve katıldı. Düzenlenen deve güreşi hakkında bilgi veren Büyük Paşa Köyü Muhtarı İdris Erol, güreşe gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ederek, "Bu yıl 2.'sini gerçekleştirdiğimiz deve güreşlerine katılımın iyi olması bizleri sevindirdi. Önümüzdeki yıl da bu güreşleri yaparak geleneksel hale getirmek istiyoruz. Böylece hem ata yadigarı deve güreşlerini sürdürmüş olacağız hem de elde edilen gelirle köyümüzdeki eksik olan hizmetleri tamamlayacağız" dedi. 

Güreşe AK Parti Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere, Çan Kaymakamı Ahmet Ümit ve Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş'ın yanı sıra Çan İl Genel Meclisi üyeleri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Milletvekili İbrahim Köşdere, AK Parti İlçe Teşkilatı ile güreş sahasında halkı selamlayarak güreş tertip komitesine 500 YTL bağışta bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 10:41:52
Güncelleme :12 Şubat 2007 Pazartesi 10:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sebehattin Erol IP: 88.65.85.xxx Tarih : 17.02.2007 23:23:12
selamlar haberiniz bizi cok sevindirdi.Bir Büyükpasaköykü olarak bizde taa Almanyalardan sevgili muhtarimiz basta olmak üzere bu deve güreslerinde emegi gecen herkesle gurur duyduk ve duymaya devam edecegiz.ayrica bu haberin bizlere ulasmasini saglayan Kent habere de sonsuz tesekkür eder basarilarinin devamini dileriz. saygilar