22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAN - ÇANAKKALE

Çan esnaflarından iftar çadırı

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim ve denetim kurulu tarafından organize edilen "Geleneksel Esnaf İftar Çadırı" bu yıl da kuruldu. 

Geçen yıl Çan 23 Eylül İlköğretim Okulu bahçesine kurdukları "Esnaf İftar Çadırı"nı geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl ikincisinin organize edildiği çadırın Ramazan ayı boyunca faaliyet göstereceğini belirten Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Güner, çadırda 700 kişinin iftar açabileceğini söyledi. Başkan Güner, Atatürk şehir meydanı karşısında eski petrol ofisi bahçesine kurdukları "Geleneksel Esnaf İftar Çadırı"ndan her kesimden genç yaşlı bütün vatandaşların faydalanabileceğini kaydederek, "Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın yönetim ve denetim kurulu tarafından organize edilen iftar çadırından gerekirse talebe göre bin kişiye oruç açtırabileceğiz. Oruç açmak isteyen tüm Çanlıları mübarek Ramazan ayı boyunca iftar çadırımıza bekliyoruz" diye konuştu. 

Kurdukları iftar çadırında Ramazan ayı boyunca iftar vermek isteyen hayırseverlere de çağrıda bulunan Başkan Mehmet Güner, yaptığı açıklamada, Ramazan'da dostluk, yardımlaşma ve hoşgörü duygularının doruğa çıktığını, bu duyguların tüm kesimler tarafından yaşanması gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 11:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?