23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAN - ÇANAKKALE

Çan ile Novaci kadeş şehir oldu

Çan ile Romanya’nın Novaci kenti kardeş şehir oldu. İki belediye arasındaki "kardeş şehir" protokolü Çan’da imzalandı.

Önceki gün Çan’a gelen Novacı Belediye Başkanı Dr. Ion Çhiriac ve belediye meclisi üyeleri, Belediye Başkanı Ali Sarıbaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, kardeşlik protokolü de imza altına alındı. Konuk Başkan Çhiriac, farklı coğrafyalarda yaşayan insanların kardeşlik duygularını paylaşabileceklerini ifade ederek, "Çan’a gelmemiz bizim için büyük bir onur. Biz dağ şehri, siz kara şehrisiniz. Sınai, sosyal ve kültürel münasebetleri pekiştirmek için AB’ye Türkiye’nin de kabulü temennisindeyim. AB’ye girdiğiniz takdirde ilişkilerimiz daha da güçlenecek. Siz Türklerden çok şeyler öğreneceğiz" dedi.

Çhiriac ve beraberindeki heyet, Çan’a hayran kaldıklarını söylediler. Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş da, "Aslında Türkiye ve Romanya, çok farklı coğrafyalarda değil. Geçmişe bakarsak, gün gelmiş birlikte üzülmüş, gün gelmiş birlikte sevinmişiz. Bugün de mutluluğumuzu paylaşıyoruz. Dilerim, bu kardeşlik çok uzun yıllar sürer" diye konuştu.

Sarıbaş, konuk başkana Çan Belediyesi’nin flamasını armağan ederken, Çhiriac da çeşitli armağanlar verdi. Çhiriac ve beraberindekiler, Çan Kaymakamlığı’na vekalet eden H. Engin Sarı İbrahim’i ve Kaleseramik’i de gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 12:48:23
Güncelleme :3 Mart 2005 Perşembe 16:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?