22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAN - ÇANAKKALE

Çan'a kurban pazarı kuruldu

Çanakkale’nin Çan ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle sanayi köprüsü ile kocabaş köprü arasında kalan çay yatağında kurban pazarı kuruldu. 

Arife günü dahil kurulacak pazara ilçe pazarının da olması nedeniyle büyük ilgi gösterilirken, Çan Sağlık Grup Başkanlığı, Çevre Sağlık Teknisyenliği ve Çan İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri de genel sağlık ve hijyen kontrolleri yaptı. Cadde ve sokaklarla açık alanlarda kurban kesiminin yasakladığı Çan’da, kesim yapılacak mezbahada sürekli veteriner bulundurulacak ve hayvan kesimleri kontrol edilecek. Ayrıca mezbahada İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen din görevlileri de görev yapacak. Kurbanlıkların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden “Kurban Kesim Belgesi” olan ve belediye tarafından izin verilen kişiler tarafından kesilmesi kararı alınan Çan’da, kesim ve müsaade belgesi olmayan kimselerin kurban kesmelerine izin verilmeyecek. Ayrıca önceden belirlenmiş kesim yerlerinde kurbanını kesme imkanı bulamayan vatandaşların, kurbanlık hayvanlarını çevresi kapalı kendi bahçelerinde usulüne uygun, çevreye zarar vermeyecek ve çevreden görülmeyecek şekilde kesebilmelerine imkan tanınacağı; cadde, sokak ve açık alanlarda kıyma makineleri ile et çekme, sakatat temizleme ve kelle ütülmesine hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek. 

Öte yandan kurban kesim ücretlerinin piyasa şartları dikkate alınarak; kesme, derisini yüzme ve kabaca parçalama dahil büyükbaş hayvanlar için ortalama 100 YTL, küçükbaş hayvanlar için ortalama 25 YTL olarak belirlendiği Çan’da, kurbanını mezbahada kestireceklerin kesim ücretinin Belediye Başkanlığı ve mezbaha müsteciri arasında bu rakamları geçmeyecek şekilde tespit edilmesi kararlaştırıldı. 

Çan Belediyesi de bayramın birinci gününden itibaren bayram süresince temizlik araçlarının çalışmasını, cadde ve sokakların temiz tutulmasını sağlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 10:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?