17
Mayıs
2024
Cuma
ÇAN - ÇANAKKALE

Çanakkale: Hükümetin Çan çıkarması...

Fabrikada gerçekleştirilen seramik bayramı töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Törenin açış konuşmasını yapan Kale Grubu Fabrikalar Müdürü Hasan Sazcı, 47 yıl önce kurulan fabrikanın her geçen gün büyüyerek bugünlere geldiğini belirtti. Törende, Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı,çalışanlar adına Halil Karadeniz, belde adına da Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş birer konuşma yaptılar.


Kale Grubu Şirketleri Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası İbrahim Bodur ise törende yaptığı konuşmada, kuruşlundan bu yana sektörde en yeni ve ileriteknolojileri uygulayan Kale Seramiğin 2000 yılında İtalyan Sacmi firması ile işbirliği yaptıklarını belirterek, "Türkiye ve dünyada ilk kez (KALE STONE)adını verdiğimiz ürünü üretme başarısını gösterdik. Böylece kendi teknolojimizi kendimiz üreterek sektörde teknoloji üretir duruma geldik. Son iki yıldan bu yana System Seramik firmasının sahibi ve başkanı Stefano ile birlikte sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda yepyeni bir üretim teknolojisi ile 1 metre eninde, 3 metre boyunda, 3 milimetre kalınlığında, 15 kilogram ağırlığındaki sinterflex seramik malzemeyi dünyada ilk defa Türkiye'de ve İtalya'da biz üreteceğiz" dedi.


Yapılan törende konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, devlet ile toplumun her geçen gün birbiriyle kaynaştığını belirterek, "Artık her geçen gün mütteşebbüsümüzün yatırımları artarak devam ediyor. Bu ülkede artık herkes birbirinin başarısını destekler hale geldi. Artık kıskanma dönemi bitti" dedi.

Törende konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da Kale Grubunun 47. kuruluş yıldönümünü kutladı. Törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hayatında ilk kez tören alanına getirilen maket temel platformuna harç koyarak temel attı. Ilk kez böyle bir temel attığını belirten Başbakan Erdoğan Zeynep Bodur Okyay Zihinsel Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinin temelini atarken, sanal olarak da Çan Sevim Bodur Sağlık Meslek Lisesi'nin kurdelesini keserek açılışlarını yaptı. Tören sonunda İbrahim Bodur tarafından Başbakan Erdoğan'a ve eşi Emine Erdoğan'a vermek üzere birer seramik tabak hediye edildi.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun, Enerji Bakanı Hilmi Güler,
Devlet Bakanı Güldal Akşit, Adelet Bakanı Cemil Çiçek ile çok sayıda üst düzey yetkili ve bürokrat ile iş adamları katıldı.

iha-çanakkale
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2004 Salı 14:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?