22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAN - ÇANAKKALE

Çan'da develer cami yararına güreşti

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Büyüktepe köyünde gerçekleştirilen deve güreşi büyük ilgi gördü. 

Büyüktepe köyü camii yararına Köy Muhtarı Cahit Gökalp'in himayesinde gerçekleştirilen güreşlere Ege ve Marmara bölgesinin tanınmış develeri katıldı. Düzenlenen deve güreşi etkinliklerine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirten tertip komitesi yetkilileri, "Elde edilen gelirle köy camimizin eksikliklerini gidereceğiz. Güreşi izlemeye gelen Kaymakamımız Ahmet Ümit, Belediye Başkanımız Ali Sarıbaş ve siyasi parti temsilcilerimize ile halkımıza teşekkür ediyoruz” dediler. 

Saatler süren deve güreşlerini izlemeye gelen vatandaşlar ise bir yandan güreşleri takip ederken, bir yandan da deve sucuklarını yiyip, davul zurna eşliğinde eğlendiler.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 12:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gürkan erdinç IP: 88.249.245.xxx Tarih : 14.12.2007 15:06:37

merhaba ben tekirdağdan gürkan ilçenize meyıs ayında geldim gerçekten çok güzel ve şirin bir ilçe ama büyük tepe köyünün bende ayrı bir yeri var oranın muhtarı çok sevdiğim arkadaşımın babası Cahit Gökalp gerçekten köyü için büyük uğraşlar veren ve çok çalışkan bir insandır kendisini kutlar ellerinden öperim saygılarımı sunarım ve bu güreşleri izlemeyi çok isterim başarılarınızın devamı dileğiyle GÜRKAN ERDİNÇ