1
Haziran
2024
Cumartesi
ÇAN - ÇANAKKALE

Çan'da 'İnsan Hakları Konferansı'

Çanakkale’nin Çan ilçesinde “İnsan Hakları Konferansı” düzenlendi. 

Kaymakamlık tarafından düzenlenen ve Çan Sağlık Meslek Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ülkü Varlık katıldı. Öğretim Üyesi Varlık, İnsan Hakları Kurulları'nın bütün il ve ilçelerde kurulduğunu belirterek, bu kurulların gelen dilekçeleri değerlendirerek karara bağladığını söyledi. Varlık, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları hakkında da bilgi aktararak,"İnsan hakları, bütün insanların hak ve saygınlık açısından eşit ve özgür olarak doğduğu anlayışına dayanır. İnsan hakları, her bir bireye bağımsız seçim yapma ve yeteneklerini geliştirme özgürlüğü sağlar. Bu özgürlükler başkalarının haklarına saygılı olmak ve bu hakları çiğnememe zorunluluğu ile dengelenmektedir" dedi. 

Konferansa izleyici olarak Çan İnsan Hakları Kurulu Başkanı Kaymakam Ahmet Ümit'in yanı sıra Çan İnsan Hakları Kurulu üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Levent Olgaçlı, Çan İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Bülent Özgür Olgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

Konferansın ardından ise Çan Kaymakamı Ahmet Ümit, konferansa katılan ÇOMÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ülkü Varlık'a teşekkür ederek, çeşitli hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 09:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?