22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAN - ÇANAKKALE

Çan'da kurtuluş coşkusu

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 85'inci yıldönümü, Çan Belediyesi tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odası iftar çadırı, Şahin Düğün Salonu, Belediye Sarayı A ve B blok altında kalabalık bir halk topluluğunun katıldığı iftar yemeği ve ardından gerçekleştirilen gösterilerle sona erdi. 

Havanın soğuk olmasına rağmen binlerce vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde yer bulmakta sıkıntı yaşandı. İftar öncesi Çan Kaymakamı Ahmet Ümit, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Mehmet Bülbül, Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan iftar yemeğini verildiği Şahin Düğün Salonu ve Belediye Sarayı altında oluşturulan yerlere giderek halkın Ramazanlarını kutlayarak iftar çadırında halkla birlikle iftarlarını açtılar. İftar yemeğinin ardından Atatürk Şehir Meydanı'nda kurtuluş etkinlikleri gerçekleştirildi. Eyüp Sultan Mehter Takımı'nın gösterileriyle renk kattığı Çan'ın kurtuluşunun 85'inci yıldönümü şenliklerinde Nasrettin Hoca, Ateşbaz, Tahta Bacak Uzun Adam, İllüzyonist, Palyaço ve Hacivat-Karagöz gölge oyunları sergilendi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 15:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat eker IP: 88.245.140.xxx Tarih : 5.10.2007 22:41:25

merhabalar kutlama sırasında ordaydım gayet guzeldı şu anda istanbuldayım ..tavsiyem bu tur senlıklerde değısık sanatçılar getırıp yıldonumun dahada şen ve şakrak yapmak Bu tur şenlıklerde memleketımde konser vermek ısterım solistimle bereber saygılarımla muzisyen MURAT EKER 535 672 82 82