15
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAN - ÇANAKKALE

Çan'da şehit er adına çeşme

Çanakkale'nin Çan İlçesi'ne bağlı Büyükpaşa köyünde yaşayan Habibe Koçan, 15 Haziran 1980 tarihinde İstanbul'da şehit edilen oğlu Er Cahit Koçan adına köyüne çeşme yaptırdı. 

Vatani görevini 59/1 tertip olarak İstanbul'da yapan ve askeri araç şoförü iken bölücü terör örgütü militanlarının saldırısı sonucu askeri aracı kullandığı sırada şehit edilen Er Cahit Koçan adına 27 yıl aradan sonra, annesi Habibe Koçan tarafından altı 6 bin YTL harcanarak Osmanlı mimarisi tarzında şehidin ismini taşıyan çeşme köylülerin hizmetine sunuldu. Şehit annesi Habibe Koçan, "Bu vatan uğruna büyük oğlumun şehit olmasından bir anne olarak gurur duyuyorum. Bizim inancımızda şehitler ölmez, onlar diridirler. Şehitler cennetliktir. Ne mutlu şehit annesi olabilenlere" dedi. 

Büyükpaşa Köyü Muhtarı İdris Erol ise, "Köyümüzün gençlerinden biri iken şehit olan Cahit Koçan'ın isminin köy parkında ailesi tarafından yaptırılan çeşmede ilelebet yaşayacak ve gelecek nesillerce de hatırlanacak olmasından köy halkı olarak şeref duyuyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 15:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat eker IP: 78.174.135.xxx Tarih : 8.11.2007 21:08:01

allah sabır versın çeşmenız hayırlara vesıle olsun isallah murat eker istanbul