22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAN - ÇANAKKALE

Eğitimde bir ilk daha

Çanakkale'nin Çan İlçesi'ndeki Çan Lisesi, Çek Cumhuriyeti'nin Svetla Nad Sazavou şehrindeki bir lise ile ülkemizde ilk kez uygulanan "AB Comenius Language Learning Through Art" dil projesine ev sahipliği yapacak. 

Projenin temel hedefinin okuldaki yabancı dil öğrenimini sanat dersleriyle birleştirerek öğrenmenin çok yönlü gelişmesini sağlamak olacağını belirten Çan Lisesi Müdürü Nihat Ertürk, "Seramik, ahşap boyama ve yağlı boya tablolar yapmada İngilizce köprü dil olarak kullanılacak. Öğrencilerimiz cam yapımının inceliklerini, Çek dilinin temel kalıplarını burada öğrenecekler. 

Partner okulumuzun öğrencileri de ilçemizde seramik, cam ve tablo yapımı ile Türkçe'mizin temel kalıplarını köprü dil İngilizce'yi kullanarak öğrenecekler. Proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Burcu Tezcan tarafından seçilen lisemiz öğrencilerinden İngilizce'yi kullanabilme yeteneği olan, sanatsal el becerilerine sahip altı kız ve beş erkek öğrenci çalışmalarına başladılar. 15 günlük karşılıklı bir değişim programı uygulanacak olan bu çalışmada ilk olarak Çan Lisesi 02-16 Nisan 2007 tarihleri arasında Okul Müdürü olarak benimle birlikte, Proje Koordinatörü Burcu Tezcan ve 11 öğrenci eşliğinde Çek Cumhuriyetine gideceğiz. Ardından 05-19 Mayıs 2007 tarihleri arasında partner okul öğretmen ve öğrencileri Çan ilçesine gelecekler" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 22:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhan sezer IP: 85.98.222.xxx Tarih : 22.04.2007 22:34:42
merabalar ben ferhan sezer.çan lisesi mezunuyum.okulumun böyle bir projeye ev sahipligi yapması benı çok gururlandırdı.oraya giden arkadaşlarımı çok şanslı görüyorum bizim dönemimizde böyle birsey olmamıstı.ama bakıyorum kı okulum çok ıyı yerlere gıdıyor ne mutlu bana.ıyı günlerrr.