16
Haziran
2024
Pazar
ÇAN - ÇANAKKALE

Jandarmadan muhtarlara kurban uyarısı

Çanakkale’nin Çan ilçesinde Jandarma Komutanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların mağdur edilmemesi için, ilçedeki köy muhtarlarını toplayarak çeşitli uyarılarda bulundu. 

65 köy muhtarı Çan Sağlık Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Bülent Özgür Olgun tarafından kurban ve kurbanlık hayvanlar konusunda bilgilendirilirken, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de kontrolleri sıklaştırdı. 

Çan İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Bülent Özgür Olgun, muhtarlara kurbanlık hayvan sevk ettirecek yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlar, kurbanlık alım ve satış yerleriyle ilgili alınan tedbirler, kurbanlık kesim yerlerinin taşıması gereken nitelikler, kurbanlık satışı ile kurbanlık hayvan alımlarında vatandaşların dikkat etmesi gereken konular başta olmak üzere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. 

Kurbanlık hayvan satış yerleri ve hayvan sevkleri ile muhtemel bir hastalığın bulaşması ve yayılmasının önlenmesinin büyük önem taşıdığını belirten Olgun, Kurban Bayramı'nda vatandaşların dini vecibelerini yerine getirirken, sağlıklı hayvan almalarını sağlamak, artacak hayvan hareketleri nedeniyle hastalıkların yayılmasını engellemek için birtakım tedbirler aldıklarını söyledi. 

Köy muhtarları da Çan İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Bülent Özgür Olgun'a gereken kontrollerin daima yapıldığını, Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında daha titizlikle riayet edileceğini belirterek, toplantının faydalı olduğunu söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 11:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?