22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAN - ÇANAKKALE

Kale Grubu'ndan Çan'a yeni fabrika

Kale Grubu Şirketleri'nin ana kuruluşu olan Kaleseramik Fabrikaları'nın Çan'daki tesisleri bünyesindeki fabrikalar deneme üretimine geçti. 

Edinilen bilgilere göre, yapımına Eylül ayında başlanan yeni fabrikanın 27 Temmuz'a kadar deneme üretimi yapacağı öğrenilirken, fabrikanın "Seramik Bayramı" olarak bilinen ve bu yıl 50'nci kuruluş yılı olacak kuruluş yıldönümü törenleriyle birlikte açılışının yapılacağı belirtildi. Makine ve ekipmanlarına 12 trilyon, binasına yaklaşık 5 trilyon olmak üzere toplam 17 trilyon lira harcanan yeni yatırımın, dünyanın en son teknolojik seramik fırını olduğu bildirildi. 

Yetkililer, daha önce günde dört fırında bin 500 metrekare üretim yapılırken, bu yatırımla aynı çatı altında iki kanalda 18 bin metrekarelik üretim yapılacağını belirterek, yeni fabrikanın yatırımında Kale Grubu'na bağlı Kale Teknik gibi teknoloji firmalarının görev aldığını söylediler. 

Yetkililer son yıllarda uluslararası piyasalarda fiyat rekabetinden olumsuz etkilenen Türkiye'nin seramik sanayiinin kaliteye yöneldiğini belirterek, "Örneğin Rusya'da beş cent, İran'da üç cent olan seramiğin metreküpü Türkiye'de 30 cente yapılabiliyor. Gerçekleştirilen bu yatırımla kişi başına 110 metrekare olan verimlilik artık 240 metrekareye çıkacak. Yeni yatırımla üretim eskiye göre 25 cent daha ucuz olacak" dediler
iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2007 Çarşamba 12:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ARZU IP: 64.49.176.xxx Tarih : 7.05.2007 16:19:25
peki bu işsizlik bu şekilde çözülecekmi??? o kadar kişi işsizken bu fabrikalrı açıyorlar ama yine bir sürü insan işsiz dolaşıyor...bu nasıl bir yoldur anlamıyorum....