18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAN - ÇANAKKALE

Servis şoförlerine seminer verildi

Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde okullara öğrenci taşıyan şoförler uyacakları kurallar konusunda bilgilendirildi.

Çan Sevim Bodur Sağlık Meslek Lisesi’nde düzenlenen eğitim seminerinde İlçe Emniyet Müdürü Levent Olgaçlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Adıgüzel şoförlere bilgi verdi.

Adıgüzel, "Biz bir aileyiz. Nasıl, yönetici, öğretmen, memur, hizmetli okulda eğitim ve öğretime katkı yapıyorsa, sizler de öğrencilerimizi taşıyarak eğitime katkı sağlıyorsunuz" dedi. Adıgüzel, şoförlerin taşıma yaparken bazı kurallara uymaları gerektiğini de belirterek, "Her şeyden önce araca sivil yolcu alınmamalı, öğrenciler ayakta bekletilmemelidir.

Ayrıca kılık-kıyafetlere dikkat edilmeli, örnek bir davranış sergilenmeli, öğrenciler köylerde toplanma merkezi belirleyerek bindirilip indirilmeli, taşıma sırasında araçta öğrencilerin yanında sigara içilmemeli, argo kelimeler kullanılmamalı, öğrencilere kaba davranılmamalı, araca biniş ve inişlerde nezaret edilmelidir" dedi.

Adıgüzel, öğrencilerin taşındığı araçların değiştirilmesi halinde durumun mutlaka Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerektiğini de ifade ederek, "Araç sigortaları mutlaka zamanında yaptırılmalı ve ilgililere bir sureti iletilmeli, kesinlikle ihaleyi alan araçla taşıma yapılmalı, getirilen öğrenci sayısı tutanakla nöbetçi öğretmen ve okul müdürüne teslim edilmeli, okul yöneticileri de bu konularda titiz olmalıdır" şeklinde konuştu.

Çan İlçe Emniyet Müdürü Levent Olgaçlı da, seminerde araç sahipleri ve sürücülerini trafiğin yanı sıra davranış kuralları konusunda bilgilendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 11:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?