22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAN - ÇANAKKALE

STP çalışmalarına başladı

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde yeni kurulan Sivil Toplum Platformu (STP) çalışmalarına başladı. 

Çan Sivil Toplum Platformu'nun Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda yapılan ilk toplantısında Divan Heyeti Başkanlığı'na Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Güner, başkan vekilliklerine Çan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Ergin ile toplum temsilcisi Murat Aktaş, divan üyelikleri'ne ise Çan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Davut Tekne ve Çan Ziraat Odası Başkanı Üsrev Damar, murahhas azalığa da Avukat İsmail Ay seçildi. Platform Sekreterliği'ne de Serkan Özdemir getirildi. 

Çan STP'nin divan başkanlığının katılımcı örgütlerin başkanlarınca nöbetleşe yürütüleceğini belirten yetkililer, "Toplantılarda Çan ile ilgili bütün sorunlar gündeme getirilecek. Bu sorunlarla ilgili değerlendirmeler yapılacak ve ilgili kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunulacak" dediler. 

Öte yandan ilk toplantının gündeminde yer alan Çan Linyitleri İşletme (ÇLİ) Müdürlüğünden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu kömürlerinin paketlenmesi ve nakliyesi ihalesinde Çan'daki taşıma kooperatiflerine destek olunması istendi. Toplam 41 sivil toplum örgütü ve kuruluş ya da temsilcinin yer aldığı platformda, sendikaların ve işçi temsilcilerinin de yer alması için çaba gösterilecek.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 11:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?