18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAN - ÇANAKKALE

Termik eylem

Çanakkale'nin Çan İlçesi'ne bağlı Yaya ve Kulfa köyleri arasında 3 yıl önce kurulan Çan termik santralinin çevreye zarar verdiğini iddia eden bir grup Greenpeace üyesi, sabahın erken saatlerinde santral önünde bir protesto eylemi düzenledi.

Üzerlerine giydikleri rüzgar gülü maketleri ve bellerine doladıkları zincirlerle santral önüne gelen eylemciler içeri girmek isteyince burada bulunan güvenlik görevlileri tarafından durduruldu.

Bir süre güvenlik görevlilerine direnen Greenpeace eylemcileri, daha sonra bulundukları yerde oturarak eylemlerini devam ettirdi. Bunun üzerine çok sayıda jandarma ekibi bölgeye intikal ederek, çevrede güvenlik şeridi oluşturdu ancak eylemcilere herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Öte yandan gece saatlerinde tüm güvenlik önlemlerini atlatarak termik santral içine gizlice girdikleri öğrenilen 12 Greenpeace üyesi santralin bacasına çıkarak aşağıya, termik santralin çevreye verdiği zararı anlatan bir pankart asmak için çalışma başlattı.

Güvenlik çemberi içinde kalan diğer Greenpeace üyeleri ise fosil yakıtlarının çevreye büyük zarar verdiğini belirterek, amaçlarının rüzgar enerjisi gibi doğal enerji kaynaklarının kullanımını gündeme getirmek olduğunu söyledi.

Eylemciler, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na seslerini duyurmak istediklerini belirterek, bu tip termik santrallerin kapatılması çağrısında bulundular.

Toplam 20 Greenpeace üyesi tarafından termik santral içinde ve dışında günün erken saatlerinde başlayan eylem sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 15:43:43
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 14:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?