23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAN - ÇANAKKALE

Veli-okul işbirliği toplantısı yapıldı

Çan'da 2004-2005 eğitim öğretim yılının ikinci dönemiyle birlikte okullarda veli toplantıları başladı.

Çan Lisesi tarafından veli-okul iş birliğini sağlamak, çocukları çeşitli yönleriyle tanımada yardımcı olmak için okul yönetimi tarafından düzenlenen toplantıya veliler ilgi gösterdi.

Veli toplantısına Çan Lisesi Müdürü Nihat Ertürk, okullarının milli eğitim camiasında köklü bir yeri olduğunu belirterek, öğrencilerden her konuda örnek olmalarını istedi.

İlçe Emniyet Müdür V. Levent Olgaçlı da, anne-babalara özellikle genel asayiş konularında ve uyuşturucu maddeler hakkında bilgiler verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Adıgüzel ise, eğitimin 3 ayağı olduğunu ve bunların aile, okul ve çevre şeklinde sıralandığını ifade ederek, "Çocuk mükemmel bir takım çalışmasının ürünüdür. Siz de çocuğunuzla iftihar edebilirsiniz. Ancak iftihar edebilmek için onun iyi eğitilmesi gerekir. Anne baba-olarak bizler çocuklarımıza önce sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşmayı öğretmeliyiz. Demokrasi yok, kavga varsa, çocuk kavgayı öğrenir. Sizlerin tutumları önemlidir. Eğitimin ikinci ayağı okuldur. Çocuk, birçok bilgi ve tutumu okulda öğrenir. Bu bakımdan idareci, öğretmen ve diğer çalışanlara büyük rol düşmektedir. Eğitimin üçüncü ayağı çevredir. Çocuğun bazı tutum ve davranışlarında çevrenin, arkadaşlık ilişkilerinin rolü önemlidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?