25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAN - ÇANAKKALE

Veliler evlerinde ziyaret ediliyor

ETİLİ İLKÖĞRETİM OKULU’NDAN

Çanakkale’nin Çan ilçesinde Etili İlköğretim Okulu tarafından eğitimde kaliteyi arttırmak, tespit edilen olumsuzluklar varsa birlikte çözmek ve girişimde bulunmak, öğrenciyi daha iyi tanıyıp ona göre yaklaşım sergilemek amacıyla "Kapıyı Gönülden Aç" adlı bir proje başlatıldı.

Etili İlköğretim Okulu Müdürü Murat Samıkıran ve beraberindeki öğretmenler, ilk olarak Bahadırlı Köyü’ne giderek, 6. sınıf öğrencisi Nilay Başaran’ın annesi ve babası ile görüştü.

Kapıyı gönülden açarak gelen misafirleri Okul Müdürü Murat Samıkıran, sınıf rehber öğretmeni Şehnaz Dikmen, İngilizce öğretmeni Mevlüt Pullu, Matematik öğretmeni Duygu Çivrili, Fen Teknolojisi öğretmeni İsmail Dalmış, Görsel Sanatlar öğretmeni Safiye Kartdere, Din Kültürü öğretmeni Kenan Bayram, Sosyal Bilgiler öğretmeni Mehmet Kırmaz tek tek öğrencilerinin durumları ile ilgili bilgiler vererek yapılması gerekenleri söyledi. Öğrenci ve ailesinden isteklerinin sorulduğu proje kapsamında daha sonra aynı köyden Etili İlköğretim Okulu’na gelen öğrenciler Sinem Gökkaya, Volkan Topaloğlu ve Furkan Yılmaz Tosun’un evlerine gidildi. Bu evlerde de karşılıklı görüşmeler yapılarak bilgi alıverişinde bulunuldu.

Ziyaretler sonrasında proje ile ilgili bilgi veren Etili İlköğretim Okulu Müdürü Murat Samıkıran, okul-öğrenci-veli iletişimini ve etkileşimini en üst düzeye çıkartmak için bu projeyi başlattıklarını söyledi.

Müdür Samıkıran, işlerinin yoğunluğu ve zaman yetersizliği bahane edilerek öğrencilerine yeteri kadar vakit ayıramayan, öğrencilerinin takibini yeteri kadar yapamayan veya bunu ikinci plana iten velilerin evlerinde ziyaret edileceğini kaydederek, “Bu sayede sorunlu öğrencilerimizin aile ortamları yerinde değerlendirilecek. Başarılı ve başarısız öğrencilerimizin motivasyonu artırılarak, aile içerisinde öğrenciye yönelik takdir duygusu geliştirilecek. Okul olarak kendilerine ve öğrencilerine değer verdiğimizi hissettirerek, velilerimizin okulumuza bakış açısını olumlu yönde değiştirebilme imkanımız olacak” dedi.

ETİLİ İLKÖĞRETİM OKULU’NDAN
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 00:24:01
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 10:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?