19
Mayıs
2024
Pazar
ECEABAT - ÇANAKKALE
Belediye Sayfaları

6 milyon yıllık ağaç fosili bulundu

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı sahillerinde gezinti yapan bir şahıs 6 milyon yıl öncesine ait bir ağaç fosili buldu.

Kendisinin Çanakkale’nin Eceabat İlçesi’nde doğduğunu ve yıllardır Milli Park sınırları içinde gezinti yaptığını belirten Ayhan Kütükçüler, "Önceki gün yarımadada Kabatepe Eski Jandarma mevkiinde sahilde gezinti yaparken ilginç taşlar dikkatimi çekti. Bu taşları incelediğimde ağaç şeklinde olduğunu gördüm ve bununla ilgili Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden (ÇOMÜ) bir jeoloji hocası ile telefonla görüştüm. Bunların 6-7 milyon yıl öncesine ait olabileceğini söyledi. Gerçekten çok ilginç. 6-7 milyon yıl öncesinde bu bölgenin meşe ağaçları ile kaplı olduğu söyleniyor. Büyük ihtimalle bu ağaç fosili de meşe ağaçlarından kalma bir fosil olabilir. Bulduğum bu ağaç fosilinin üzerinde yaş çizgileri ile kabukları halen ilk günkü gibi belli oluyor" dedi.
Kütükçüler, ağaç fosilini görmek isteyenlerin sürekli kendisine geldiğini belirterek, "Bulduğum bu fosili daha detaylı akademik çalışma için yetkililere teslim edeceğim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 11:23:28
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 15:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?