20
Mayıs
2024
Pazertesi
ECEABAT - ÇANAKKALE
Belediye Sayfaları

'Canlı Tarih Galerisi' büyük ilgi görüyor

Mehmet İhsan Gençcan, insanların okumayı sevmediklerini belirterek, "Ben 58 yıldan bu yana Çanakkale savaşları ile ilgili çeşitli eserler yayınladım.

Bu eserlerim 150 bin adet basıldı. Ancak bu konu vatandaşlarımızın tam anlamıyla bilgi sahibi olmadıklarını gördüm. Çünkü vatandaşlarımız okumayı sevmiyorlar. Bu yüzden böyle bir galeriyi açarak Çanakkale savaşlarında yaşanan olayları çeşitli kompozisyonların yanı sıra ve sesli dijital ortamda vatandaşlarımızın görmesini sağladım.

H. Hüseyin Matepe ve İsmail Dönmez isimli arkadaşlarımla beraber bu projeyi gerçekleştirdik. Galerimize gelen kişiler, kahramanlık müzikleri eşliğinde ve savaş sırasında yaşanan olayların tasvir edildiği maketlerle o günleri yaşıyor. Ayrıca kendilerine sesli olarak bilgiler veriliyor. Galerimizde Çanakkale savaşlarından kalma mermi, kılıç ve benzeri eserlerin yanı sıra, 89 yıl öncesine ait çeşitli fotoğraflar da yer alıyor" dedi.


Her gün yüzlerce kişinin galeriyi gezdiğini anlatan Gençcan, ziyaretçilerin 89 yıl önceki savaşı adeta tekrar yaşadıklarını söyledi.


Bu arada Türkiye’nin değişik bölgelerinden Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nı ziyaret etmeye gelenler, galeriyi görmeden ayrılmıyor.

.
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 17:18:45
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 15:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?