18
Mayıs
2024
Cumartesi
ECEABAT - ÇANAKKALE
Belediye Sayfaları

Eceabat'ta Kabotaj Bayramı coşkusu

Çanakkale’nin Eceabat İlçesi’nde her yıl Denizcilik ve Kabotoaj Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak gerçekleştirilen yağlı direk müsabakaları eğlenceli geçti.

Her yıl 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Eceabat iskelesinde bulunan 4 metre uzunluğundaki direğin denize doğru uzatılması ile başlayan törenler bu yılda büyük ilgi gördü.

İskelede özel olarak hazırlanan direğin denize doğru uzatılıp vidalarla sıkıştırılmasının ardından direğin denize doğru uzatılan kısmının en ucuna üzerinde çeyrek altın bulunan Türk bayrağı takıldı.

Ardından direk gres yağları ile yağlanarak üzerinde yürümesi zor hale getirilirken, yarışmacılar uç kısımda bayrağa takılı çeyrek altını almak için büyük çaba sarfettiler.

Oldukça çekişmeli geçen ve yaklaşık 45 dakika süren yarışma sonunda Türk bayrağının ucuna asılı olan altını Kemal Biçersoy ismindeki yarışmacı almayı başardı.

Yarışmacılar kaygan direk üzerinde güç anlar yaşarken zaman zaman da denize düşmeleri sebebiyle sakatlanma tehlikesi geçirdiler. Yarışma sonunda ise bayrağa takılı altını almayı başaran Kemal Biçersoy’a çeşitli ödüller verildi.

Bu arada Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında yüzme yarışları düzenlendi. Çok sayıda yarışması dereceye girmek için çaba sarfederken denize atılan tabakları almak için birbirleriyle mücadele ettiler.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2004 Cuma 01:14:29
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 15:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emir biçersoy IP: 78.189.17.xxx Tarih : 10.09.2008 22:36:27

hımm öncelikle bunu yazan arkadaşlara teşekürlerimi iletirim kemal biçersoyun kardei olarak ben çok mutlu ldum bu yarışmanın sonunda :d