22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÖKÇEADA - ÇANAKKALE
Belediye Sayfaları

Gökçeada'ya yeni feribot

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine gönderilen 25 milyon YTL'lik ödenekle ikinci el yerine yeni feribot alınacağı açıklandı. 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Gökçeada'nın en büyük sorunu olan deniz ulaşımını kökten çözmek için başlatılan çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, "Bakanlık tarafından gönderilen 25 milyon YTL ile Gökçeada'ya feribot alımıyla ilgili arayışlar sürüyordu. Yapılan araştırmalarda ikinci el bir gemi yerine sıfır bir geminin alınmasına karar verildi. Ulaştırma Bakanımız'la önceki gün yaptığımız görüşmelerde Gökçeada hattına yeni bir geminin alımı konusunda karar birliğine varıldı. 

Kısa sürede bu gemi kızağa konularak yapımına başlanacak. Ayrıca geri kalan paranın bir kısmı ile de hemen ikinci el bir araba vapuru alacağız. Bu araba vapurunu da bu yeni geminin yapımına kadar Gökçeada hattında sefere koyacağız. Kızağa konulan gemi tamamlanıp Gökçeada hattında sefere başlayınca arabalı vapuru bu hattan alıp Çanakkale hattında sefere koyacağız. Amacımız Gökçeada'nın ulaşım meselesini en kısa sürede çözmek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 14:00:38
Güncelleme :9 Nisan 2007 Pazartesi 14:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYHAN KAZANCI IP: 88.243.87.xxx Tarih : 11.04.2007 18:14:54
Ben gökçeada da yaşayan bir vatandaş olarak gökçeada ya alınacak olan arabalı vapurunu yeni geminin gelmesiyle boğaza çekilmek istendiği belirtiliyor bence bu adaya büyük haksızlık olur çekilecekse şu an çalışan gemileri yeni arabalı geldiğinde alınabilir vede yeni gemi geldiğindede bandırma feribotu alınır çünkü başbakanımız sayın RECEP TAYİP ERDOĞAN gökçeada ya bu gemileri almak için bu parayı çıkarttı bundan ondan başka öğünecek kimse yok teşekkür ederim