28
Mayıs
2024
Salı
GÖKÇEADA - ÇANAKKALE
Belediye Sayfaları

Genç kızı sahil güvenlik botu kurtardı

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde aniden rahatsızlanarak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kız, o sırada vapur olmaması sebebiyle sahil güvenlik botu ile Çanakkale'ye getirilerek kurtarıldı.
 
İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde rahatsızlanan A.Ç. (20) isimli genç kız ailesi tarafından devlet hastanesine getirildi. Doktorlar yaptıkları ilk müdahalenin ardından hastanın acilen Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdiler. Ancak o sırada feribotun bulunmaması sebebiyle sahil güvenlik ekiplerinden yardım talep edildi. Askeri yetkililer genç kızın hayatını kurtarmak için seferber olarak Gökçeada iskelesinde bağlı bulunan "TCSG 84" Sahil Güvenlik botunu devreye soktular. Ailesi ve doktoru Olgar Ondörtol ile birlikte sahil güvenlik botuna alınan genç kız yaklaşık 1.5 saat süren yolculuğun ardından Çanakkale'ye ulaştı.
Bu sırada Çanakkale vapur iskelesinde de bir ambulans hazır olarak bekletildi. İskeleye yanaşan sahil güvenlik botundan indirilen genç kız tedavisinin yapılması için acilen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kızı hastaneye yetiştiren sahil güvenlik botu ise daha sonra Gökçeada'ya geri döndü.
 
Gökçeada Devlet Hastanesi Doktoru Olgar Ondörtol, genç kızın rahatsızlanmasının ardından hastanelerine geldiğini ve ilk tedavisinin ardından, durumunun ciddi olması sebebiyle Çanakkale'ye sevkini uygun gördüklerini belirterek, "Ancak o sırada Çanakkale'ye gidecek bir feribot yoktu. Bu sebeple Sahil Güvenlik Komutanlığımız'ın botundan faydalanmak istedik. Onlarda bizi en hızlı şekilde Çanakkale'ye kadar getirdiler. Zamanında gelmeseydik hastamızın durumu daha ciddi sorunlara sebep olabilirdi" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 18:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdümen atakan IP: 88.243.85.xxx Tarih : 29.04.2007 16:27:14
çok mutluyum böle bir olaya vesile oldugumuz için yourummum ilginç çünkü o sırada gemiyi ben kullanıyordum tesekkurler