19
Mayıs
2024
Pazar
GÖKÇEADA - ÇANAKKALE
Belediye Sayfaları

İhtilaf bitti seferler yeniden başladı

Çanakkale ile Gökçeada arasında sefer yapan "Bandırma" isimli feribotun bakım için İstanbul’a gönderilmek istenmesi sebebiyle Türkiye Denizcilik İşletmeleri Müdürlüğü (TDİ) ile Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü arasında yaşanan ihtilaf sona erdi.

Çanakkale ile Gökçeada arasında sefer yapan ve sık sık arızalanması sebebiyle büyük tepki gören "Bandırma" isimli feribotu TDİ bakım için İstanbul’a göndermek istemiş, Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Adnan Erdal ise, ada ile bağlantının kesilmemesi için Çanakkale’de bir geminin bulunmasının şart olduğunu gerekçe göstererek feribotun bakıma gitmesine izin vermemişti. Bunun üzerine TDİ yetkilileri, Çanakkale ile Gökçeada arasında çalışan feribotu iskeleye bağlayarak seferleri durdurmuştu.

Yaklaşık 1 hafta boyunca iskelede bağlı olarak duran feribot, TDİ yetkililerinin aldığı kararla yeniden seferlere başladı. TDİ yetkilileri, vapurun bakıma gönderilmesinin 2-3 ay sonraya bırakıldığını belirterek, seferlerin yeniden başladığını açıkladı. Yeni uygulama ile birlikte Çanakkale ile Gökçeada arasındaki vapur seferleri tekrar başladı.

gökçeada
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 12:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 81.214.180.xxx Tarih : 1.04.2005 22:25:25
ben gökçeadalıyım ve adamızın burada böyle görmek beni sevindirdi ve teşekkür ederim