16
Mayıs
2024
Perşembe
YENİCE - ÇANAKKALE

Yenice esnafına iki bekçi

Çanakkale'nin Yenice İlçe merkezinde meydana gelen hırsızlık olaylarına önlem olarak Yenice Belediyesi ile Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın ortak çalışması ile iki kişi görevlendirildi. 

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Burhan Özkan, son yıllarda ilçede meydana gelen hırsızlık olaylarının esnaf ve sanatkarı ciddi boyutlarda kayıplara uğrattığını belirterek, "Yitirdiğimiz elimizden uçup giden ekonomik değerlerimizin ilçe ekonomimizi açmış olduğu yaralar maalesef sarılamadı. Tabiki hal böyle olunca esnaf sanatkarlar farklı arayışlara yöneldi. Yenice Belediyesi ve Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası ortak hareketle iki zabıta memur arkadaşımızı bu konuda görevlendirdik.

Belediye Başkanımızın bu konudaki yaklaşımdan dolayı temsil ettiğim esnaf ve sanatkarlar adına teşekkür ediyorum. Belediye bünyesinde görevli iki genç arkadaşımız gece 24.00 ile 08.00 saatleri arası çarşı ve sanayi bölgesinde normal zabıta kıyafetleri ile yaya devriyesi şeklinde görevlerini ifa edecekler. 

Bu 2 görevlimiz yaptıkları gözlemlerde olabilecek durumları anında kolluk kuvvetlerine aktararak, vuku bulabilecek hırsızlık olaylarının önlemesini sağlayabilecekler.İnanıyorum ki bu uygulama esnaf ve sanatkarlar adına sevindirici gelişmelere vesile olacak. Ayrıca, Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası çarşı ve sanayi esnafının iş yerlerinin güvenliğinin sağlanması amacı ile görevlendirilmiş olan 2 bekçinin iletişim ve koordinasyonunun sağlanması ve itfaiye zabıta gibi diğer birimlerin de bundan faydalanabilmelerine olanak sağlanacak bir telsiz istasyonu sağlamak için çalışma başlattık.
 
Bu kapsamda elde edilen 4 bin 112 YTL katkı belediye veznesine makbuz karşılığı teslim edildi. Yeni telsiz sistemi ise 1 hafta içinde kurulup faaliyete gececek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 17:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?