19
Mayıs
2024
Pazar
YENİCE - ÇANAKKALE

Yenice'ye Bulgar vekil ilgisi

Çanakkale'nin Yenice ilçesi ile Bulgaristan'ın Hoskova ili Mineralni Belediyesinin kardeş şehir olması sebebiyle Yenice'ye gelen Bulgaristan milletvekilleri ilçeye bağlı Oğlanalan köyünde domuz avına çıktılar.

Yenice Belediye Başkanı Ekrem Demiraslan'ın daveti üzerine işadamlarından oluşan bir grupla beraber gelen Bulgaristan milletvekilleri ilçeye bağlı Oğlanalan köyünde köylülerle beraber domuz avına çıktılar.

Sabah 07.00'den itibaren Yenice belediye başkanı Ekrem Demiraslan ile birlikte ava katılan Bulgaristan'ın Hoskova milletvekili Mustafa Zinal, Kırcaali Milletvekili Yunal Tahsin, Silistire Milletvekili Hüseyin Çavuş, Çalışma Bakan Yardımcısı Valeri Apostolos, Hoskova ili Mineralli Belediye Başkan Yardımcısı Adem İbiş ile 7 kişiden oluşan Bulgar işadamı 10 saat boyunca dağda zorlu bir gün geçirdiler.

Uzun süren avın ardından Oğlanalan köyünde tarlalara zarar veren domuzlardan birini vurmayı başaran Bulgar milletvekilleri gelecek yıl da yine Çanakkale'ye geleceklerini söylediler.
Kardeş belediye olan Çanakkale'nin Yenice ilçesine gelmelerinden dolayı mutlu olduklarını belirten Bulgar milletvekilleri bu kardeşliğin bundan sonra da devam edeceğini söylediler.
Öte yandan, milletvekilleri ile birlikte Çanakkale'ye gelen Bulgar işadamlarından Ventislav Dragonos, Yenice bölgesinin av sporları açısından güzel bir yerleşim birimi olduğunu belirterek, gelecek yıllarda bu bölgeye turlar düzenlemek istediklerini söyledi.

Yenice Belediye Başkanı Ekrem Demiraslan, kardeş belediye olarak Bulgaristan'dan gelen konuklarını en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirterek, "İki ülkenin şehirlerinin kardeş olması bizleri sevindiriyor. Kardeşlik bağlarımız bundan sonra da sürecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 19:35:08
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 17:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?