22
Mayıs
2024
Çarşamba
YENİCE - ÇANAKKALE

Yürüyüş şenliği sona erdi

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde belediyenin düzenlemiş olduğu "12. Geleneksel Yenice Kazdağ Doğa Yürüyüşü ve Şenlikleri" sona erdi.


Çanakkale'nin Yenice ilçesinde düzenlenen doğa yürüyüşü ve şenliklerin ilk günü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yenice Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan folklor ekibinin gösterileri ve Yenice Meslek Yüksek Okulu geleneksel el sanatları bölümü öğrencilerinin sergisinin açılışı ile başladı. Etkinliğin ikinci gününde ise Bursa Mehter Takımı bir gösteri düzenledi. Ardından ise su deposu mevkiinden başlayan ve Yenice halkı ile dışardan gelen misafirlerin katıldığı 5 kilometrelik parkurdan oluşan doğa yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe halkın yanısıra Yenice Kaymakamı Osman Altın, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Garnizon Komutanı Ali Karalar, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İbrahim Köşdere ile parti teşkilatları ve partilerin milletvekili adayları katıldı. Yenice ilçesi panayır yeri mevkiinde son bulan parkurun ardından bitiş noktasında katılımcılara gödek, peynir ve ayran ikram edildi.

 Bitiş noktasında ise Bursa Mehter Takımı ve Onsekiz Mart Üniversitesi Yenice Meslek Yüksek Okulu
öğrencilerinden oluşan folklor ekibi bir kez daha gösteri yaptı. Doğa yürüyüşü ve ikramların ardından Yenice Belediye Düğün Salonu'ndaki el sanatları sergisi ve Yenice Belediyesi Türk Evi Özel Etnografya Müzesi gezildi.


Etkinlikler, akşam saatlerinde belediye garajı içinde düzenlenen ücretsiz halk konserleri ile devam etti. Halk konserleri kapsamında önce Bursa Mehter Takımı sahneye çıktı ve gösterilerini sundu. Daha sonra Kültür Bakanlığı Ankara Bölgesi Türk Halk Müziği sanatçıları sahne aldı. Türk Halk Müziği sanatçılarının ardından merakla beklenen Murat Başaran sahneye çıktı. Şenlik, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı Murat Başaran konserinin ardından, yöresel sanatçılar piyanist Fahrettin ve solist Tamer'in konseri
ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2007 Pazar 01:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kubilay karakoç IP: 88.232.1.xxx Tarih : 12.07.2007 23:46:46
merhabalar arkadaşlar bu sayfayı tesadüfen buldum bende yıllarda yenice de kalmış biri olarak o yürüyüşe yıllar önce bir kere katılmıştım o zamanlar ben ondokuz yaşındaydım şimdi 28 yaındayım en son gelişimde o zamandı neyse belki bu haberi yenice den birileri okursa diye yazıyorum ben ilkokul 4. sınıftan orta sona kadar orada okudum. beni tanıyan arkasdaşlar varsa irtibata geçmelerini rica ediyorum yılları paylaşırız uzun zaman sonra