23
Nisan
2024
Salı
EDİRNE

Edirne Belediyesi'nin ektiği çiçekler kenevir çıktı

Edirne Belediyesi’nin yeni açtığı parka ektiği çiçekler kenevir çıktı.
Edinilen bilgilere göre, Edirne Belediyesi ekipleri, Saraçlar Caddesi 25 Kasım Stadyumu yanında bulunan parka çiçek ekti. Edirne Belediyesi’nin ektiği çiçeklerin yanında, esrar yapımında kullanılan kenevir bitkisi çıktı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediye çiçekliğinde kullanılan toprakların Yunanistan sınırındaki Karaağaç semtinden alındığını belirterek, ’’Hint keneviri tohumları, Meriç Nehri ile aramızda sınır olan Yunanistan’daki tarlalardan bir şekilde bizim topraklara geliyor. Yunanistan tıbbi alanda kullanmak için sınırdaki tarlasına çok sayıda Hint keneviri ekmiş durumda. Belediye çiçekliğinde biz ekmediğimiz halde kullanılan toprak dolayısıyla Hint keneviri çıkıyor’’ dedi.
Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz da Trakya topraklarının verimliliği dolayısıyla, Hint kenevirinin belediye çiçekliği de dahil her ortamda yetiştiğini bildirdi. Yorulmaz, "Jandarma ekiplerinin, çiftçilerin tarlasında kendiliğinden yetişen Hint kenevirleri için mahkemeye sevk etmesi ve milyarlarca lira ceza kesilmesinin yanlış. Hint keneviri tohumu çabuk üreme ve yayılma özeliliği var. Şehrin göbeğinde belediye çiçekliğinde boyu 1.5 metreye ulaşan Hint keneviri bitkisi yetişmiş. Şimdi Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi suç mu işlemiş oluyor? Köylülerimiz tarlasında kenevir bitkisi bulunuyor diye zan altında kalıyorlar. Yetkililer, bunun kendiliğinden yetiştiğini kabul etsinler. Yoksa belediye çiçekliğinde bunun işi ne?’’ diye konuştu.
Edirne’nin Lalapaşa İlçesi’ne bağlı Sinanköy’de tarlasında Hint keneviri bulunan 10 köylü "Hint keneviri ekmek ve yetiştirmek" suçundan 3 milyar 467 milyon lira ağır para cezası verilmişti.
EDİRNE - İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2004 Çarşamba 13:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?