4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Miniklere sütler SÜTÜB'den

DÜNYA SÜT GÜNÜNDE MİNİKLERE SÜTLER SÜTÜB'DEN

Dünya Süt Günü, Edirne İsmail Güner İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Edirne Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği işbirliğinde düzenlenen programda öğrencilere sütün faydaları anlatıldı. Süt konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törenin sonunda öğrencilere kakao, muz ve çilek aromalı süt ikram edildi. Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı kararın ardından her yıl 21 Mayıs tarihinde kutlanan Dünya Süt Günü, İsmail Güner İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Şahin Büber ve Edirne Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez'in katıldığı törende sütün faydaları anlatıldı.

Halk oyunları gösterisiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün süt içmeyi alışkanlık haline getirmek için önemli fırsat olduğunu belirtti. İnsana doğumundan ölümüne karşılıksız sağlık vaat eden doğanın beyaz mucizesi sütün insan yaşamında hak ettiği yeri almak için ilgi beklediğini ifade eden Suiçmez, "Her yaştan insanın sağlıklı yaşam kaynağı olan süt, özellikle çocuklarımızın gelişiminde hayati önem taşımaktadır. Edirne Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği olarak süt ve süt ürünlerinin tüketilmesinin insan sağlığına olan önemini her platformda anlatmayı görev biliyoruz" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Şahin Büber ise sütün, yapısındaki besin unsurları açısından ideal bir gıda maddesi olduğunu söyledi. Süt ve süt ürünleri tüketiminin gelişmiş birçok ülkenin gerisinde oluşunun beslenme karnemizde kötü bir puan olarak karşımıza çıktığını vurgulayan Büber, "Dengeli ve sağlıklı bir beslenmede önemli bir yeri olan süt ve süt ürünleri tüketimimizi artırmak başlıca görevlerimizden biri olmalıdır. Kalsiyum ve fosfor kaynağı olan süt, büyüme ve gelişmenin temel yapı taşı olarak dikkat çekmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 'süt' konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra dereceye giren eserlerden oluşan sergiyi gezen Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Şahin Büber ve Edirne Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrencilere kakao, muz ve çilek aromalı süt ikram etti.

DÜNYA SÜT GÜNÜNDE MİNİKLERE SÜTLER SÜTÜB'DEN
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 16:39:03
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 21:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?