19
Mayıs
2024
Pazar
MERİÇ - EDİRNE

Meriç'te at eti paniği yaşanıyor

Edirne’de Meriç Nehri kenarında bulunan 20’den fazla kesilmiş at kellesi, polisi ve jandarmayı harekete geçirdi. Atların kafalarını bulan jandarma, etlerin ne olduğunu araştırırken, Edirne’de at eti paniği yaşanıyor.

Bir ihbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve polis ekipleri, Meriç Nehri’ne atılmak üzere getirilmiş 20’den fazla at kellesiyle karşılaştı. Jandarmayı bile şaşkına çeviren etrafa saçılmış at kellelerinin, yaklaşık 3 hafta önce kesildiği tahmin ediliyor. Jandarma, nehir kenarına atılan at kellelerinin kimler tarafından atıldığını araştırıyor. Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekim gözetiminde yapılan incelemede, atların bir başka yerde kesildiği ve kellelerinin buraya atılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Polis, at kellelerinin bulunmasının ardından bir araştırma yaparak, bugüne kadar çalıntı veya kayıp at şikayetinin olup olmadığını araştırdı. Yapılan incelemede kayıp veya çalıntı at kaydına rastlanılmadı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Tarım İl Müdürlüğü veteriner hekimlerinden Metin Öztürk, "At eti her yerde kullanılabilir. Kellesi hariç tüm vücudu kullanılabilir. En önemlisi sucuk yapılıp piyasaya sürülebilir veya et olarak da satılabilir. At etinin diğer et türlerinden ayırt etmek çok zor" diye konuştu. Tarım İl Müdürü Erdinç Yazıcı, nehir kenarında bulunan at kellelerinin kendisini bile şaşırttığını söyledi. At etlerinin genellikle sucuk yapımında kullanıldığını ifade eden Yazıcı, şehir merkezinde sucuk imalathanelerinde gıda denetimlerini başlattığını söyledi. Söz konusu at kellelerinin 3 haftalık olabileceğini vurgulayan Yazıcı, "Halkın sağlığı ile oynatmayız. Operasyonlarımız artarak sürecek" ifadelerini kullandı.

EDİRNE (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 16:30:58
Güncelleme :22 Şubat 2006 Çarşamba 12:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?