4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

"Kendinize olan güveninizi gösterin"

İstanbul Ceylan Otel'de yapılacak olan Amerikan Dış Ticaretinin Temsilcilerinin katıldığı ECACC Genel Kurulu İstanbul Arnavutköy Bizim Tepe'de yapılan bir toplantıyla başladı.

Türk Amerikan işadamları derneğinin ev sahipliğini üstlendiği toplantı 'ECACC 2008 Fall Conference' adı altında gerçekleştiriliyor. Konferansın açılış yemeğinde konuşan Türk-Amerikan İşadamları Derneği'nin genel Başkanı Uğur Terzioğlu "ECACC toplantısı ilk kez 1987 yılında Türkiye'de yapıldı ve üç gün süren toplantının her aşaması dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından takip edildi 27 yıl aradan sonra toplantıya tekrar ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

ECACC'ın Amerika ile Avrupa ve Orta Asya Ülkeleri arasında yatırım, ticaret ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla kurulduğunu hatırlatan Uğur Terzioğlu
toplantıya katılacak yatırımcı ve işadamlarına Türkiye'nin potansiyelini anlatacaklarını ve bu toplantının İşadamlarımızın projelerini katılımcılarla paylaşmak için bir fırsat olacağını söyledi.

Açılış yemeğinde konuşan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Atlanta'dan yeni döndüğünü belirterek orada çok verimli görüşmeler yaptığını söyledi.Konuşmasında Amerikalı iş adamlarına seslenen Tüzmen, "Amerikadaki iş dünyasının çok kötümser olduğunu gördüm biz daha iyimseriz. Bütün dünya sizi bekliyor onlara kendinize olan güveninizi gösterin" şeklinde konuştu. Amerikayla olan ihracatın beklenilen ölçüde artmamasını Türk Lirası'nın ABD doları karşısında değer kazanmasına bağlayan Tüzmen, "ABD'nin en büyük Tütün ihracatçısı ve en önemli pamuk tedariçilerinden biri olduğumuzu belirtti ve 2023'e kadar 500 milyar dolar ihracat hedeflediklerini belirtti ve bu hedefin zor olduğunu bildiklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?