1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

10 lira yoksa karne de yok

Eğitim-öğretim yılı dün öğrencilerin karne almasıyla sona erdi. Ancak Esenyurt Merkez İlköğretim Okulu’nda okuyan yaklaşık 300 öğrencinin boynu bükük kaldı.

Okul müdürü Hayrettin Beştaş, kapanış töreninde yaptığı konuşmada “Bugün herkese karne dağıtmayacağız. Velileri aidat parasını vermeyen öğrenciler karnelerini alamayacak” dedi. Parayı ödeyen bin 100 öğrenci karnesini alırken ödeyemeyen 300 öğrenci ağlayarak evlerine döndü. Öğrencilerden aylık 10 YTL para istendiği öğrenildi.

11 yaşındaki Gülşah öğretmeninin arkadaşları içinde kendisine ‘Okul olarak bu yıl bir karar alındı. Aidatlarını ödemeyenler karne vermeyeceğiz. Eğer temmuz ayınıda paranızı verirseniz karnelerinizi alırsınız’ dediğini anlattı.

İki çocuğunun bu nedenle karne alamadığını söyleyen Hüseyin Işık“Her ay 15 YTL istediler. Uygulamayı normal bulmadığım için vermedim. Çocuklarımın durumu çok kötü. Böyle uygulama olmaz” diye isyan etti.

SONUCUNA KATLANIR

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, okullarda velilerden zorunlu aidat alınması diye bir uygulama olmadığını belirterek “Eğer zorunlu aidat isteyen okul müdürü varsa ve bu parayı vermeyen öğrencileri karnesini vermemekle tehdit ediyorsa, sonuçlarına katlanır. Çok açık konuşuyorum” dedi. Özer, sadece etüt beslenme sınıflarında 180 YTL ve ana okullarında 55 YTL para alındığını söyledi.


Sadece velilerin dedikodusu

Okul Müdürü Hayrettin Beştaş bazı velilerinin kendisini sevmedikleri için dedikodu çıkardıklarını iddia ederek şöyle dedi: “Okuldaki bütün öğrencilerimize karne verdik. Tamamen dedikodu. Böyle bir şey olabilir mi? Okulumuzdaki bütün öğrenciler karne aldı. Biz durumu iyi olan velilerden para alıyoruz. Bununla hizmetlilerin parasını ödüyoruz. ”

Müdür Beştaş’ın daha önce kayıt parası aldığı için soruşturma geçirdiği ve bir başka okula öğretmen olarak atandığı ancak görevine başlamadığı ortaya çıktı.
akşam
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 12:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?