30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

11 El-Kaideci adliyede

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince El Kaide terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda yakalanan 11 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların çeşitli tarihlerde meydana gelen hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi.

Sultanbeyli'de geçtiğimiz hafta PTT şubesini soymak isterken yakalanan ve polisle çatışan El Kaide üyeleri çatışmanın sonunda bölgede yakalanmıştı. 1'i ölü olmak üzere 5 El Kaide üyesinin yakalanmasının ardından İstanbul ve Bursa'da da örgüte yönelik operasyonlar devam etti.

Operasyonlarda toplamda 11 El Kaide üyesi yakalandı. Yakalan El Kaide üyelerinin çeşitli tarihlerde meydana gelen 3 oto hırsızlığı, 1 kuyumcu soygununa teşebbüs, kamyonla birlikte kablo hırsızlığı, kamyonun içerisindeki içecek malzemeleri ile birlikte çalınması, bir aracın sahte belgelerle kiralanarak satılması ve araç içinden tekstil malzemesi çalınması olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ise 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kuru sıkı tabanca, 19 adet çeşitli çapta fişek, 3 adet biber gazı spreyi, 6 adet RPG roket mermisi, bol miktarda otomobil ve kapı anahtarı, sahte kimlik ve belge, maske, eldiven ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nda sorgu ve işlemleri tamamlanan zanlılar bugün adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?