1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

13 şehide 13 dakikalık sessiz protesto

Taksim'de toplanan çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, Şırnak'ta şehit düşen 13 asker için 13 dakikalık sessiz protesto düzenledi. Bazı eylemciler, görüntü alınmasına tepki göstererek, basın mensuplarıyla tartıştı. 

Aralarında İstanbul Kadınlar Birliği'nin de bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, Taksim Atatürk Anıtı önünde toplanarak Şırnak'ın Gabar Dağı'nda 13 askerin şehit edilmesini protesto etti. Terör örgütünün yaptığı hain saldırıyı kınayan grup, saat 13.00'te başladığı sessiz protestoyu her şehit için bir dakika bekleyerek 13.13'te bitirdi. Ardından Kadınlar Birliği'nden yapılan açıklamada, "Güneydoğu'da şehit olan 13 evladımız için burada sessiz bir eylem gerçekleştirdik. Hem Güneydoğu'da evlatlarımızı öldüren terör örgütünü hem de buna destek veren ve meclise giren oluşumu kınıyoruz" denildi. 

Eylem sırasında gruptan bazı eylemciler görüntü alınmasına tepki gösterdi. "Çekilmek istemiyoruz" diyen eylemciler, protesto gösterisini görüntülemeye çalışan gazetecilerle tartıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 16:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?