1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

16 yaşındaki şoför kaza yaptı

Zeytinburnu'nda meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. 

Alınan bilgilere göre, ilk kaza saat 07.00 sıralarında D-100 Karayolu Cevizlibağ mevkii yan yolda meydana geldi. Ali Uğur'un kullandığı İETT Bağcılar servis otobüsü ile Cafer Sevgil'in kullandığı 34 UL 2642 kamyonet, aynı istikamete giderken birbirlerini sıkıştırdı. Bu sırada kontrolden çıkan kamyonet, otobüse bitişik halde D-100 Karayolu'ndaki çalışma nedeniyle yolun ortasında kalan üst geçit ayağına çarptı. 

Kazada, kamyonet sürücüsü Cafer Sevgil hafif yaralı olarak kurtulurken, yanında bulunan ve durumu ağır olan kardeşi Sefer Sevgil, araç içinde sıkıştı. Sevgil, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmasıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Aynı saatlerde Sümer Mahallesi Turan Güneş Caddesi ikinci bir kaza meydana geldi. 10 N 5391 plakalı kamyonet ile Merter istikametine giden 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü T.F.D., Perdeciler Sitesi mevkiinde aşırı hız ve yağışın kayganlaştırdığı yol nedeniyle aracın hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç, önce kaldırımda yürüyen Refik İlter (44) isimli vatandaşa, ardından da bir dükkana çarptı.

Kazada, araçla dükkan arasında sıkışan İlter, hayatını kaybetti. Bu sırada arkadan gelen ve kaza yapan araca çarpmamak için fren yapan 34ZH 5737 plakalı kamyonet ve 34 KTD 72 plakalı araç maddi hasarlı kazaya karıştı. Ehliyetsiz sürücü T.F.D. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Olaylarla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 10:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?