1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

170 yıllık ihmal bir anda çözülemez

Topkapı Sarayı'nda basın toplantısı yapan Bakan Koç, saray surları içinde kalan yapıların restore edileceğini söyledi. Darphane'de ise geri adım atmadı

İstanbul'da taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, pek çok restorasyonun sponsorluk yasasıyla yapıldığını belirtti. Koç, "Eskişehir Arkeoloji Müzesi'ni Eti Şirketler Grubu, Beyazıt Kütüphanesi'ni Aydın Doğan Vakfı, Galata Mevlevihanesi'ni Hüsnü Özyeğin gibi hayırseverler üstlendi. Topkapı Sarayı'ndaki 170 yıllık ihmali kısa sürede bitirmemiz beklenemez. En kısa sürede bu ihmali telafi etmeye çalışıyoruz" dedi.


Darphane, saraya ait
Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü'nde yaptığı basın toplantısında, sarayı çevreleyen surların içinde kalan tüm tarihi binaların saraya bağlanmasını içeren "Sur-u Sultani" projesi hakkında bilgi veren Koç, Darphane binalarının Topkapı Sarayı için kullanılacağını ve Tarih Vakfı ile çalışmayacağını söyledi.

'Bazı harfler ilave edilmeli dedim'

Geçen günlerde "Türkçe alfabenin 32 harf olması gerektiğini" söyleyen Koç, bu konudaki bir soruyu şöyle yanıtladı: "Ben 32 harf olsun demedim. Arap alfabesinin Türkçenin seslilerini karşılamadığını söyledim. 'Bazı sesleri karşılamak üzere harfler ilave edilmesi iyi olur' dedim. Ama bununla ilgili bir çalışmamız yok."
Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2007 Cumartesi 11:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?